banner388

Samsunlular drone uygulaması istiyor!

Samsun'da son dönemde giderek yaygınlaşan drone ile trafik denetimi, vatandaşlar arasında görüş ayrılıklarına neden oldu. Son olarak Samsun'da drone ile kesilen cep telefonu cezası kafaları karıştırdı.

Samsunlular drone uygulaması istiyor!

Samsun'da son dönemde giderek yaygınlaşan drone ile trafik denetimi, vatandaşlar arasında görüş ayrılıklarına neden oldu. Son olarak Samsun'da drone ile kesilen cep telefonu cezası kafaları karıştırdı.

06 Ekim 2018 Cumartesi 11:25
Samsunlular drone uygulaması istiyor!

Samsun'da son dönemde yaygınlaşmaya başlayan drone ile trafik denetimi vatandaşları ikiye böldü. Bazı vatandaşlar uygulamayı desteklerken daha fazla yaygınlaşması gerektiğini savundu, bazı vatandaşlar ise drone ile trafik denetimini sırf ceza kesmek için uygulanan bir yöntem olarak değerlendirdi.

ATATÜRK BULVARINDA YAYGINLAŞMALI

Drone ile trafik denetimini destekleyen vatandaşlar uygulamanın özellikle trafik cezalarının fazla olduğu bölgelerde yaygınlaşması gerektiğini savundu. Uygulamayı destekleyenler, sürücülerin tehlikeli şekilde makas atarak trafiği tehlikeye soktuğu, ışık ihlallerinin yaşandığı ve çok sayıda kazanın meydana geldiği Atatürk Bulvarı üzerinde uygulamanın daha sık yapılması gerektiği belirtti.

Drone ile trafik denetimi uygulamasına karşı çıkanlar ise kurallara aykırı olmayacak şekilde cam filmi olan araçlarda drone ile emniyet kemeri ve cep telefonu cezasının kesilmesine karşı çıktı. Yaşanan bu fikir ayrılıkları sonrasında gözler dronela trafik denetimi ile ilgili Samsun emniyetinin yapacağı açıklamalara çevrildi.

DRONE İLE TELEFON CEZASI

Samsun'da son olarak geçtiğimiz günlerde yapılan drone uygulamasında araç sürücüsüne 'Seyir halindeyken cep ve araç telefonları ile benzeri haberleşme cihazlarını ele alarak kullanmak. Araçların muayene süresini geçirmek' suçlarından 216 TL para cezası kesilmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ramazan 2018-10-06 12:05:13

Güzel uygulama kim trafik ihlali ederse ayrım gözetmeksizin ceza kesilmeli radar makas kemer telefon trafiği tehlikeye düşürme gece farı lambası yanmayan araç vs

Avatar
Serhat 2018-10-07 15:29:22

Ceza da eğitimin disiplinin bir parçasıdır o yüzden gereklidir. Eğer insan teorik eğitimle istenilen düzeye gelemiyorsa, bunun ceza ile desteklemek lazım yoksa ortalık kargaşadan arsızlıktan geçilmez. Yaşanabilir bir hayat için herkesin kurallara uyması esas olmalı.

Avatar
Samsun'lu 2018-10-06 23:27:55

Kesilen cezayi fotograflı olarak ispatlı olarak gonderirlerse cok yerinde bir uygulama olacaktir

Avatar
Ferhat zehiroglu 2018-10-07 20:18:29

Drone ile özel arabaların içini izlemek bir insanlık şucudur. İhbar alırsınız o başka.. lakin ben arabada giderken eşimi öperim severim, ne bileyim burnumu kaşirim, bu benim özel hayatımdır, izlenmesi edepsizliktir..bunun dinimizde de yeri yoktur, bizde eğitim eksıkliği var, adam trafıkte ağir suçmu işledi.ehliyetini al gitsın sürünsün..

Avatar
VATANDAŞ 2018-10-06 11:56:01

CEZA KESMEK ÇÖZÜM OLSA İNSANLAR GEÇMİŞTEN DERS ALIP KURALLARA UYAR. EĞİTİM EĞİTİM VE HOŞGÖRÜ KENDİNE YAPILMASINI İSTEMEDİĞİNİ BAŞKASINA YAPMA ... İŞTE SİZE ÇÖZÜM YOLU BIRAKIN VATANDAŞIN CEBİNDEKİ PARAYI

Avatar
Kuzey deniz 2018-10-06 17:53:15

Toplumsal olarak eğitim düzeyimiz yeterli seviyede olnadığından karşısındaki insana saygı beklemek beyhude olacaktır.Samsun ilinde ve ülkemizde trafik denetimleri daha yopun ve çok sık yapılmalı. İhlale ceza müeyyidesi kesinlikle uygulanmalı. Umutmayın dostlar ,bu toplum 4 'üileri yaktınmı her şey serbest zanneden bir sürücü kitlesinden oluşmakta.