banner388

Samsunlular dikkat! Valilik uyardı

Samsun Valiliği, vatandaşları uyardı. Telefonda kendisini Samsun Valisi ya da Vali Yardımcısı olarak tanıtarak bağış ve yardım talebinde bulunanlara itibar edilmemesi konusunda uyarıda bulunuldu.

Samsunlular dikkat! Valilik uyardı

Samsun Valiliği, vatandaşları uyardı. Telefonda kendisini Samsun Valisi ya da Vali Yardımcısı olarak tanıtarak bağış ve yardım talebinde bulunanlara itibar edilmemesi konusunda uyarıda bulunuldu.

07 Mart 2019 Perşembe 16:44
Samsunlular dikkat! Valilik uyardı

Samsun Valiliği, kendisini telefonda Samsun Valisi ya da Vali Yardımcısı olarak tanıtarak yardım ve bağış talebinde bulunanlara ilişkin uyarıda bulundu. 

Samsun Valiliğinden konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Valiliğimiz adına dolandırıcılık konusuyla ilgili daha önceleri de defaatle uyarı mahiyetinde bilgi paylaşımı yapmamıza rağmen maalesef bazı kişi veya kişilerin ilimizde bulunan bazı şirket, kurum, kuruluş ve iş adamlarını telefonla arayarak, kendilerini Samsun Valisi, vali yardımcısı olarak tanıtıp, valimizin bilgisi doğrultusunda olduğunu belirterek, bağış ve yardım talebinde bulunulacak bahanesiyle iban numarası ve hesap numarası vererek maddi talepte bulundukları tespit edilmiştir.” 

POLİS YA DA VALİLİĞE BİLDİRİLME 

Başta Samsun Valisi Osman Kaymak olmak üzere valilikte görev yapan hiçbir vali yardımcısının, il müdürlerinin, şube müdürlerinin veya diğer valilik çalışanlarının böyle bir talebinin söz konusu olmadığı vurgulanan açıklamada, “Vatandaşlarımızın bu tür aramalara kesinlikle itibar etmemelerini, valiliğimizin bağış ve yardım talebinde bulunulması için telefonla arama yapmasının söz konusu olmadığını bir kez daha önemle hatırlatarak, bu gibi durumlarda vatandaşlarımızın derhal 155 Polis İmdat Hattı’na müracaat ederek bilgi vermeleri ya da Samsun Valiliği Özel Kalem Müdürlüğüne ait irtibat telefonunu (0 362 431 12 12-435 79 97) arayarak bilgi paylaşmaları, telefonla dolandırıcılık suçu işleyen kişilerin yakalanmasına yardımcı olacaktır” diye belirtildi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmet 2019-03-07 21:43:45

haber versen. ne farkedecek polisi arıyorsun polis karakola git diyor.uyraş dur.

Avatar
Samsunlu 2019-03-09 02:26:29

Telefonlara bakan bile yok kimse kızmasın ama resmi kurumlarda mahallemde Bir binanın kalorifer bacasından simsiyah duman çıkıyordu o kadar siyah ki yangın var gibi belediye zabitayi aradım bana çevre şehircilik de bu no verdiler orayı aradım belediye zabitayi arayın dediler ben sinirden çıldırdım duman bir saat çıktı ve kesildi Avrupa da olsa o binanın kalorifer kazancını muhurlerler. Biz daha çok yol almamız lazım.