banner388
banner390
banner410
banner408

Samsunlular dikkat Valilik uyardı! Bunu yaparsanız ceza yersiniz

Samsun Valiliği, vatandaşları hava fişek, düğünlerde araç konvoyları ve havaya ateş açılması konusunda uyardı. Kuralları uymayanlar ise idari para cezasına çarptırılacak. 

banner269

Samsunlular dikkat Valilik uyardı! Bunu yaparsanız ceza yersiniz

Samsun Valiliği, vatandaşları hava fişek, düğünlerde araç konvoyları ve havaya ateş açılması konusunda uyardı. Kuralları uymayanlar ise idari para cezasına çarptırılacak. 

21 Ağustos 2019 Çarşamba 17:23
Samsunlular dikkat Valilik uyardı! Bunu yaparsanız ceza yersiniz

Samsun Valiliği, izinsiz yapılan bazı hususlar konusunda Samsun halkını bilgilendirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, “Herhangi bir şenlik, düğün veya özel günlerde havai fişek kullanılabilmesi için eğlenceyi düzenleyen kişi veyahut kurumun, eğlencenin yapılacağı yerin mülki amirliğinden dilekçe ile izin talebinde bulunması, akabinde havai fişek kullanımı ile ilgili yeterlilik belgesi bulunan yetkili kişilerce, havai fişek atılacak yerin çevresinde yanıcı, yakıcı ve patlayıcı madde bulunmayacak şekilde gerekli çevre emniyeti ve güvenliği alındıktan sonra kullanılması gerektiği mevzuatla düzenlenmiştir. İzinsiz yapıldığı tespit edilen havai fişek kullanımının TCK Madde 170 'Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması' suçundan adli işleme tabi olduğu yine 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu gereğince idari para cezası uygulanabilecek” denildi. 

Düğünlerde araç konvoyları 

Düğünlerdeki araç konvoylarına değinilen açıklamada, “Herhangi bir şenlik, düğün veya özel günlerde normal araç trafiğini aksatacak şekilde konvoy yapan, devamlı olarak sol şeridi kapatan, yine konvoy içerisinde drift ve drift benzeri trafiği tehlikeye düşürücü hareketlerde bulunan araç sürücülerine TCK Madde 179/2 Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma (tehlikeli araç kullanmak) maddesince adli olarak işlem yapılabileceğinin ve yine 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nda devamlı sol şerit ihlali 46/2d maddesince 235 lira, ilgili kanunun makas atma 46/2c maddesince 1002 lira ve drift yapma 67/1d maddesince 5010 lira idari para cezası uygulanabilecek” ifadeleri kullanıldı. 

Düğün, nişan ve eğlencelerde havaya ateş açılması 

Düğün, nişan ve eğlencelerde havaya ateş açılması konusuna da açıklık getirilen açıklamada, “Herhangi bir şenlik, düğün veya özel günlerde ruhsatlı veya ruhsatsız ateşli silah (tabanca, kurusıkı tabanca, tüfek, pompalı tüfek vb.) ile çevrede korku ve panik oluşturacak şekilde havaya ateş eden kişilere TCK 170 Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması- 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet suçlarından adli, ayrıca 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32. Maddesi ‘Emre Aykırı Davranış’ başlıklı maddesi gereği işlem yapılarak bahse konu suç aletine el konulacağı ayrıca, kurusıkı silah bulunduranlara 5729 sayılı Ses ve Gaz Fişeği Atabilen Silahlar Hakkında Kanun'un 4. maddesince 1294 lira idari para cezası uygulanabileceği kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yusuf 55 2019-08-22 06:28:07

Araç konvoylarında
Korna sesleri de yasaklanmalı
Başkalarının düğünü kimi ilgilendirir ses görüntü kirliliği
Oluyor.

Avatar
Ercüment yar 2019-08-21 18:02:06

Sayın valim incesu sahilde her akşam atılıyor. Gecenin bir yarısı korkuyoruz. Lütfen ilgilenin. Burada kuşlar canlılar yaşıyor. Yazıktır

Avatar
Ufuk 2019-08-21 20:49:21

Boş işlerle uğraşmayin talimat nerden geldi onu söyleyin sayın vali alakan olmayan her işte haberlerini okuyor görüyoruz birde alakan olan işlerle işini yapsanda öyle görsel hani VALİSIN YA vali dediğin iş ve istihdam olanaklarıyla da ilgilenir ama söyle bir soru sormak lazım ne gibi yetkilerin ve söz hakkınız var

Avatar
asas 2019-08-22 08:43:05

milletin üstüne gitmeyin bir düğün bir asker konvoyu yapmayacaksa millet eğlencenin şenliğin ne anlamı var. pkk köpeklerini öldürmeye asker gönderiyoruz ceza yazıyorlar, konvoy gürültü yapmış korna çalmış vs. ayıptır günahtır bu reva değil.

Misafir Avatar
Orhan USTA 2019-08-22 12:03:19 @asas

Evet ülkenin huzurunu sağlamak için askere giderken şehrinizin huzurunu kaçırıyorsunuz. Eğlenmek asker uğurlamak elbette herkesin hakkı ama çevreye saygısızlık yaparak olmaz. Her şeyin bir yolu yordamı var. Vatana hizmet "insana saygı" kavramını da kapsar. Lütfen bunları dikkate alalım.

Beğenmedim! (0)
Avatar
kerim 2019-08-22 15:21:46

Öyle yazıyla, uyarıyla, lafla olmuyor. Bu söylenenlerin hepsi Samsun'da çatır çatır yapılıyor, yasalar çatır çatır çiğneniyor..
Yasaları uygulayıcılarının biraz emek sarf etmesi, yasaların uygulaması hususunda titiz davranması gerekiyor.