banner388

Samsunlular dikkat! O yolları kullanırsanız ceza yersiniz

Samsun’un Atakum ilçesinde bulunan Adnan Menderes Bulvarı bisiklet yolunu kullanan elektrikli bisiklet ve motosikletlere ceza kesilecek. 

Samsunlular dikkat! O yolları kullanırsanız ceza yersiniz

Samsun’un Atakum ilçesinde bulunan Adnan Menderes Bulvarı bisiklet yolunu kullanan elektrikli bisiklet ve motosikletlere ceza kesilecek. 

10 Haziran 2019 Pazartesi 18:26
Samsunlular dikkat! O yolları kullanırsanız ceza yersiniz

Samsun Emniyet Müdürlüğü, Adnan Menderes Bulvarı bisiklet yolu hakkında geçen yıl alınan UKOME kararını hatırlatarak sürücüleri uyardı. Açıklamada, “İlimizde trafik kazası nedenli ölümler ve ciddi yaralanmaların en aza indirilmesi, kazalar nedeniyle yaşanmakta olan sosyoekonomik kayıpların ortadan kaldırılması amacına yönelik trafik denetimleri kararlılıkla sürdürülmektedir. Meydana gelen kazalar üzerinde yapılan incelemede, bisiklet yolunu kullanan elektrikli bisikletlerin 50 km/s kadar hız yapabildikleri ve ağırlıkları ile demir aksamlarının güçlü olması sebebiyle meydana gelen kazalarda ağır sonuçlar doğurduğu gözlemlenmiştir. 09 Kasım 2018 tarih ve 2018/7 sayılı UKOME kararınca Atakum Adnan Menderes Bulvarı’ndaki bisiklet yolunda sadece insan kas gücüyle çalışan (hareket eden) motorsuz bisikletler kullanılabilmekte olup, kas gücü ile hareket eden araçlar dışındaki tüm araçların (elektrikli bisiklet, motosiklet vb.) bisiklet yolunu kullanmaları yasaktır. Son zamanlarda, uzunluğu 11 km olan Atakum ilçesi Adnan Menderes Bulvarı’nda kas gücü ile hareket eden bisikletlerin dışındaki elektrikli bisiklet, motosiklet vb. araçların bisiklet yolunda kullanıldığı; yine Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bisikletlilerin, elektrikli bisiklet ve motosikletlerin vatandaşlarımızın yürüyüş için kullandığı yaya yoluna girdiği yönünde vatandaşlarımızdan yoğun ihbar ve şikâyetler alınmaktadır. Konu ile ilgili olarak tarafımızca özel, planlı ve yoğun denetimler yapılacak olup, vatandaşlarımızın muhtemel trafik kazalarına meydan vermemek ve cezai müeyyidelerle karşılaşmamaları için yukarıda belirtilen hususlar çerçevesinde hareket etmesi gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
cemal 2019-06-10 19:32:49

Çok doğru bir karar.Allah muhafaza birileri ya ölecek ,ya sakat kalacak diye korkuyorduk.Yetkililere teşekkür ederim.

Avatar
Çekirdek satıcıları mafya olmasın 2019-06-10 20:29:00

Bu kararı alanları kutlarım.Birde devreye gezen kolluk,çevreyi kirletenlere karşı yetkisini kullansa kamu otoritesinin tesisi bakımından da çok iyi olur.Geçen sene çevreyi kirleten çekirdek satıcıları zabıtayı kovdular hatta sürüdüler. Atakum'un mafyanın eline geçmesine lütfen göz yummayalım.

Avatar
Şevki Akal 2019-06-11 07:28:18

Atakumun sakinlerinden biriyim ve son 3 yıldır bisiklet sürüyorum sabah ve akşamları ve sahilde ki bisiklet yolunda sorumsuzca elektrikli bisiklet ve motosiklet kullananlardan müzdaribiz sıkı denetim ce ceza uygulanmalı

Avatar
asdsadas 2019-06-10 23:10:17

geçen oradaydim, bisiklet yolunda motorsiklet kullanıyordum, motorsikletli zabıta karşıdan gelerek önümü kesti, arkadada başka zabıta, kardeşim burada kullanmak yasa, bende ona sen niye burada kullanıyorsun dedim cevap yok, sağdan soldan sıkıştırlar önümü zorla kestiler, diyorki çarp banada mahkemeye ver, yoldan geçen trafik polisini çevirdiler zorla bana ceza kestirdiler, bende ne yaptım? o cezanın 100 katı sizden aldım, benim açımdan hiç bir sorun yok gördükleri zaman kesebilirler.

Avatar
murat 2019-06-11 12:30:59

Aynı hassasiyet ve kontrollerin shereton otel ile golf klübü arasındaki bisiklet yolunda da yapılması bilhassa bisiklet yoluna araç parklarının engellenmesi temennisi ile...