banner388

Samsunlular dikkat: Bu saatlerde denize girmeyin

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, RİP akıntısının yoğun olduğu zamanları açıklayarak bu saatlerde denize girilmemesi gerektiği belirtildi.

Samsunlular dikkat: Bu saatlerde denize girmeyin

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, RİP akıntısının yoğun olduğu zamanları açıklayarak bu saatlerde denize girilmemesi gerektiği belirtildi.

28 Temmuz 2017 Cuma 11:35
Samsunlular dikkat: Bu saatlerde denize girmeyin

Samsun haber - Samsun'da havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşlarda denize akın ediyor. Son günlerde boğulma vakalarının artımasıyla birlikte Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Arama ve Kurtarma Amiri Faruk Patkavak denize giren vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.

Rip akıntısının en çok olduğu saatleri açıklayan Patkavak, “Genelde 15.00 ile 18.00 saatleri arasında deniz tehlikeli hal alıyor. Özellikle Atakum ilçe sahilinde denizde bu saatlerde kabarmalar meydana geliyor ve rip akıntısı yaşanabiliyor. Tabii biz vatandaşlarımıza sürekli gereken uyarıları yapıyoruz. Bu saatlerde denize girmekten kaçınmaları gerektiğini belirtiyoruz ancak denize girenlere de dikkat etmelerini söyleyerek, rip akıntısı olabileceği yönünde uyarılarımızı yapıyoruz. Zaman zaman denize koyduğumuz şeridi hiçe sayarak derine açılan vatandaşlar oluyor" dedi.


Derine giden vatandaşları uyardıklarını belirten Patkavak "Bunlara açılmamaları gerektiğini söylüyoruz. Uyarılarımız dikkate alınmadığında polis ve zabıta ekiplerinden yardım istiyoruz. Bizim vatandaşın keyfini bölmek ya da engellemek gibi bir niyetimiz yok. Tamamen onların can güvenliğini düşünüp bir can kaybının önüne geçebilmek için mücadele veriyoruz. Bile bile ölüme gidilir mi. Vatandaşlarımızdan ricamız bizim uyarılarımızı dikkate almalarıdır" diye konuştu.

Cankurtaranların sık sık anons yaptığını söyleyen Patkavak, "Bunlara açılmamaları gerektiğini söylüyoruz. Uyarılarımız dikkate alınmadığında polis ve zabıta ekiplerinden yardım istiyoruz. Bizim vatandaşın keyfini bölmek ya da engellemek gibi bir niyetimiz yok. Tamamen onların can güvenliğini düşünüp bir can kaybının önüne geçebilmek için mücadele veriyoruz. Bile bile ölüme gidilir mi. Vatandaşlarımızdan ricamız bizim uyarılarımızı dikkate almalarıdır" şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 29.07.2017 11:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.