banner388

Samsunlular bu numaraya dikkat!

Bir sigorta firması olduğu iddia edilen yerden arayan dolandırıcılar Samsunlu genç, Kamil Çağatay Balcı'dan para istedi.

Samsunlular bu numaraya dikkat!

Bir sigorta firması olduğu iddia edilen yerden arayan dolandırıcılar Samsunlu genç, Kamil Çağatay Balcı'dan para istedi.

01 Ağustos 2017 Salı 16:39
Samsunlular bu numaraya dikkat!

Samsun haber - Samsun'da yaşayan 22 yaşındaki Kamil Çağatay Balcı, 0212 703 48 45 numaralı telefondan aranarak kendisinin dolandırılmaya çalışıldığını iddia etti.


Samsunlu Balcı, kendisini bir bayanın arayarak Sağlık Sigorta Hizmeti yaptırdığını ve bir senesinin ücretsiz diğer senenin ücretli olduğunu belirttiğini söyledi. Bu sigorta paketini 10 Mayıs 2016 tarihinde onayladığını söyleyen şahıslar Balcı'ya ellerinde ses kaydının olduğunu iddia ederek eğer taahhütten caydığı takdirde 300 TL ücret ödemesi gerektiğini belirttiler. Balcı'yı arayan kişiler eğer ödemeği taktirde ise ellerindeki ses kaydıyla birlikte savcılığa vererek avukat ücretiyle birlikte 2 bin 500 TL ücret ödeteceklerini söyleyip korkutmaya çalıştılar.


Samsunlu genç yaptığı açıklamada, "Beni aradıkları zaman iptal etmek istedim. Ama benden cayma bedeli istediler. Ben de dava edeceklerini söyledikleri zaman ses kaydımın hangi savcılıkta olduğunu sordum. İstanbul Beşiktaş Savcılığı'nda olduğunu söylediler. Telefonu kapatır kapatmaz 155'i arayarak firmayı sordum. Polis ekipleri bana bu firmanın dolandırıcı olduğunu ve bilgilerimi göndermemem gerektiğini belirtti" dedi.

GÜNDE 1500 KİŞİYİ ARIYORLAR

Günde bin 500 kişiyi arayarak dolandırmaya çalıştığı öğrenilen dolandırıcıların kullandığı şirket ismiyle ilgili şikayetvar platformunda yüzlerce mağdur tarafından kayıt açıldı. 

POLİS UYARDI

Polis ekipleri ise yaptığı açıklamada, "Sizleri telefonla arayarak kendilerini polis, asker veya savcı olarak tanıtan ve sizden para, altın isteyen şahıslara inanmayın. Böyle bir durumda hemen 155 Polis İmdat’ı arayın" diyerek uyarıda bulunuyor.


"SES KAYDI DELİL DEĞİLDİR"

Uzmanlar ise dolandırıcılar tarafından ses kaydı alındığı iddialarına kanmamalalarını söyleyerek, "CMK. 217/2’ye göre yüklenen suç, hukuka uygun  bir şekilde elde edilmiş her türlü delille ispat edilebilir. Yani kural; hukuka aykırı şekilde elde edilen delillerin ceza mahkemesinde kullanılamamasıdır. Ancak Yargıtay içtihatlarına göre istisnai durumlarda habersizce alınan ses veya görüntü kaydı hukuka uygun bir delil olarak kabul edilmektedir" diye belirtildi.


Şikayetvar.com'da yapılan şikayetlerden bazıları;

Son Güncelleme: 01.08.2017 16:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.