banner388

Samsunlular asgari ücret hakkında konuştu

Samsun halkı 2018 yılı asgari ücret zammı görüşmeleri öncesinde TÜRK-İŞ'ten gelen açıklamayla ilgili olarak ne kadar olması gerektiği hakkında konuştu.

Samsunlular asgari ücret hakkında konuştu

Samsun halkı 2018 yılı asgari ücret zammı görüşmeleri öncesinde TÜRK-İŞ'ten gelen açıklamayla ilgili olarak ne kadar olması gerektiği hakkında konuştu.

30 Kasım 2017 Perşembe 10:13

Samsun haber -  Türkiye İşçi Sendikası Konfederasyonu'nun (TÜRK-İŞ) hesaplarına göre 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı, Kasım ayında geçen yıla göre yüzde 10.6 artış göstererek 5.106 TL'ye yükseldi. TÜRK-İŞ'ten yapılan açıklamaya göre, gıda enflasyonu kasımda bir önceki aya göre 1.50 arttı ve dört kişilik bir ailenin açlık sınırı da 1.567 TL'ye yükseldi. Rapora göre geçtiğimiz ay ortalama 3.61 lira olan ortalama sebze kilogram fiyatı Kasım ayında 3.98 liraya yükseldi. Et fiyatlarında ise gerileme dikkat çekti. Yapılan açıklamada 4 kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli beslenebilmesi için yapması gereken aylık harcama geçen aya göre 33, yılbaşına göre 135, geçen yılın aynı ayına göre ise 151 lira artış gösterdi. Yoksulluk sınırı ise son bir ayda 75 lira, yılbaşında göre 441 lira, geçen yılın kasım ayına göre ise 491 lira artış gösterdi.
 

Samsunhaber.com olarak asgari ücretin yetip yetmediği ve ne kadar olması gerektiğini halkımıza sorduk bakın ne cevaplar aldık.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal 2017-11-30 11:35:54

Devletin asgari ücret dışında yapması gerekenler var. Öncelikle 3 liraya alıp 30liraya satanlara karşı bir çare bulmalı. Stokçuları, komisyoncuları devre dışında bırakmalı. Herkes istediğini istediği fiyattan satamamalı. Devlet vatandaşı para baronlarına mahkum etmemeli. Devlet devlet olmanın gereğini yerine getirmelidir ve de son olarak asgari ücretten vergiyi kaldırmalıdır.

Avatar
Cemalettin Özcan 2017-11-30 16:24:23

Verilen cevaplar Ülkemde yaşamanın ne kadar zor olduğunu gösteriyor ama anlaşılmayan Tek sorun bu Millet 15 Yıldır AKP ye Abone gibi Oy veriyor.Biraz kafa yapilarimizi değiştirip başka partilere yonelsek nasıl olur acaba diyorum.15 Yılda Ülke bir adim ilerleyemesse suçu kendinizde aramamiz gerekiyor.Yalanlara inanmamaliyiz,istikrar korkusu yaratarak bizi somuruyorlar.