banner388

Samsunlu vekilden kalkınma planına sitem 

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, 11. Beş Yıllık Kalkınma Planı'na sitem etti. Yaşar yaptığı açıklamada, "Dünya yüz yılını planlarken, biz beş yılımızı bile planlayamıyoruz" dedi. 

Samsunlu vekilden kalkınma planına sitem 

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, 11. Beş Yıllık Kalkınma Planı'na sitem etti. Yaşar yaptığı açıklamada, "Dünya yüz yılını planlarken, biz beş yılımızı bile planlayamıyoruz" dedi. 

23 Temmuz 2019 Salı 12:02
Samsunlu vekilden kalkınma planına sitem 

Hükümetin 11. Beş Yıllık Kalkınma Planı'nı eleştiren İYİ Parti Samsun Milletvekili sert açıklamalarda bulundu. Yapılan planı eleştiren Yaşar, "Bu planla Türkiye’yi Kalkındırmak bir yana milletimizin iki yakasını bile bir araya getiremezler" ifadelerini kullandı. 

MİLLETİN İKİ YAKASINI BİR ARAYA GETİREMEZLER

Bedri Yaşar konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Ne yazık ki bu durum, Türkiye’nin 60 yıllık planlama geçmişine de son noktayı koymuştur. Devlet Planlama Teşkilatını kapatan ve kapısına kilit vuran hükümet, ne yazık ki, önünü göremez ve planlama yapamaz hale gelmiştir. 

Planlama olmadan hiçbir şey olmaz. En basitinden üretim olmaz, istihdam olmaz. Enflasyonu düşüremezsiniz, büyümeyi sağlayamazsınız ve işsizliği önleyemezsiniz. Kısacası Türkiye’yi geliştiremezsiniz. Bütün bunlar, iyi bir planlamayla ancak gerçekleştirilecek değerlerimizdir. Hükümetin Onuncu Beş Yıllık Kalkınma Planı ve 2023 hedeflerinde büyüme, enflasyon, kişi başı milli gelir,  GSYH ve işsizlik gibi konularda büyük oranda sapma meydana gelmesinin en önemli nedenlerinin arasında işte bu plansızlık yatmaktadır.

Bizler, kalkınma planlarını ekonominin Anayasası olarak görüyoruz.  Bu nedenle de, hazırlanan kalkınma planlarının bu titizlikte hazırlanması ve milletimizin onayına sunulmasını istiyoruz. 

Parti olarak bizim düşüncemiz tamamen bu doğrultudadır.  Ama elimizdeki veriler, bu kalkınma planının önemine ve ehemmiyetine uygun bir şekilde hazırlanmadığını ortaya koymaktadır. 

Onuncu Beş Yıllık Kalkınma Planında bu hedefleri tutturamayan hükümet, On Birinci Beş Yıllık Kalkınma Planında 4,3’lük büyüme, 1080 dolar GSYH, 12,484 kişi başı milli gelir, 9,9 oranında işsizlik ve yüzde 5’lik enflasyon oranı hedeflemektedir. 

Bu anlayışla hükümetin, bu hedefleri tutturması da mümkün görülmemektedir. Hükümet, bu hedeflerle Türkiye’yi kalkındırmak bir yana milletimizin iki yakasını bile bir araya getiremez.”
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Elli5 2019-07-23 15:37:15

Sen kimdin? Milletvekili olarak halk için ne yaptın?

Avatar
samsun_55 2019-07-24 08:28:26

bu adam nerenin vekili,kimdir,ne iş yapar! samsun için ne yapmıştır! hangi partidendir!İsmini cismini aslen nereli olduğunu bilen var mıdır!

Avatar
Totti 2019-07-23 13:11:20

Iki yakamız bi araya gelmiyor zaten velikilim

Avatar
SAMSUNLU 2019-07-24 08:17:29

SAYIN VEKİLİM .. MİLLETİN DURUMU EKONOMİK OLARAK GİTTİKÇE KÖTÜYE GİDİYOR.. EKONOMİK KONULAR SOSYAL SIKINTILAR TETİKLİYOR.. ESNAFIN HER KESİMİ BİR YILDIR BÜYÜK SIKINTILAR ÇEKİYOR.. 8 MİLYON EMEKLİ YOKSULLUK SINIRI ALTINDA MAAŞ ALIYOR.. PİYASA CANLANMAZSA İYİ DURUM ÇIKMAZ...MİLLETİN YÜZDE 35 İCRALIK.. GENÇLİK BUNALIMDA ..