banner388

Samsunlu vatandaşlar AB'ye girmek istiyor mu?

Samsunlu vatandaşlar Avrupa Birliği'ne girmek isteyip istemediklerini açıkladı.

Samsunlu vatandaşlar AB'ye girmek istiyor mu?

Samsunlu vatandaşlar Avrupa Birliği'ne girmek isteyip istemediklerini açıkladı.

20 Nisan 2017 Perşembe 11:04
Samsunlu vatandaşlar AB'ye girmek istiyor mu?

Samsun Haber - Anayasa Değişikliği için yapılan Referandum sürecinde oluşan krizin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AB ile ilişkilerimizi gözden geçireceğiz demişti. Gazete Gerçek'ten Serhat Türk ise Samsunlu vatanşlara AB'ye girmek isteyip istemediklerini sordu. Yapılan röportajlarda vatandaşlar Avrupa Birliği'ne girmek istemediklerini söylediler.

İŞTE O RÖPORTAJ

Orhan Cibelik: AB bizim için uzaktır. Hem kültürel hem de siyasal olarak uzaktır. Biz ne AB ne de Ortadoğu ülkesiyiz. Biz öyle bir çalışmalıyız ki dünya bize yaklaşması lazım. Bir şekilde ilerlememiz lazım. AB uyum yasaları ve insan hakları evrensel beyannamesi sözde kalıyor. Onlar uygulamıyorlar ki. Daha doğrusu işlerine geldiği gibi. AB’de de insanlık dışı işler yok mu? Okuyunca yani teoride çok güzel ama pratiği yok. AB bizi bozar.

Ali Koçyiğit: AB iyi bir şey olsa İngiltere çıkar mıydı? B yeni nesil bir federasyondur aslında. B demek, sınırları savaşla çizilmiş ülkeyi anlaşmalarla teslim etmek demektir. AB’ye girmiş Türkiye, AB federatif devletine kendisini teslim etmiş demektir. AB’nin Türkiye eyaleti olduk demektir. AB parlamenterler meçlisine bakarsanız bütün kararları federatiftir. Bu durum milli ve üniter yapıyı kaybettirir, yozlaştırır. AB konusunda sadece temel hak ve özgürlükler konusunda örnek alınmasıdır. Fakat bu hak ve özgürlükler yasaları da son dönemde bize karşı siyasi silah olarak kullanılmıştır.

Temel Hacısalihoğlu: AB kim yaa... Ne yapacağız oraya girip. Ne katacak bize. Bizim kültürümüz başka dinimiz başka örf adetlerimiz başka. AB bizi bozar. Önce AB haddini bilecek, haddini bilmiyor ki. Dolayısıyla biz böyle mutluyuz. Gelsin onlar bizim kanatlarımız altına girsinler.

Hikmet Baş: AB’ye kesinlikle girmemiz gerekiyor. Kendimizi dünyadan izole edemeyiz. Dünyaya karşı dik durmamız için, yok olmamak için böyle yapılarla birlikte hareket etmemiz şart. Sonuçta onlar da insan biz de insanız, beklentilerimiz hep aynı değil mi? Kültürümüz yozlaşır diyorlar, kardeşim neden yozlaşsın. AB gelip sana kandilde simit yeme mi diyecek?

Ercan Keskin: AB’ye gel de gör sen oraların halini. Ben İngiltere de yaşıyorum. AB ülkelerinde dilenciler kimler biliyor musun, Romanya, Bulgaristan, Yunanistan ahalisi. Bu iş öyle göründüğü gibi değil. Bu bir işe yarayan bir halt olsaydı İngiltere çıkmazdı. Millet sanıyor ki AB’ye girince zengin olacağız. Çok beklerler. AB açlıktan ölüyor şuan.

Halit Çankaya: Biz Türküz. Kültürümüz, dinimiz her şeyimiz farklı kardeşim. Girersek olmaz. Zaten onlar da şuan zordalar. Niye girip onları kurtaracağız ki? Tamam tarımda, sanayide adamlar bir numara ama toplumları yozlaşmış. Dolayısıyla biz o toplumlarla yapamayız. Zaten onlar da bizimle beceremezler. Bu iş bu kadar net.

Hasan Aydın: AB’ye girmek demek onların emirleri altına girmek demektir. Onların hak ve özgürlük dediği şeyleri onlar uygulamazken biz neden uygulayalım. O işleri geçsinler. AB’ye girersek onların dediklerini yapmak zorunda kalacağız. Onların yasaları bize pratikte uymaz. Hem zaten onlar din üzerine kurulmuş bir yapı değiller mi? Dinlerimiz de farklı zaten. Dolayısıyla bu iş olmaz. Bu tür hevesler boş hevesler.

Mehmet Bütüner: AB dediğin adamlar tarihte ne zaman bizi sevmişler, Allah aşkına saf saf sorular sormayın. AB bize gel diyorsa ki demiyor, bilin ki sömürmek için diyordur. AB’nin bize katacak ne değeri var ki? Bu yapı anlatıldığı gibi bir şey…

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.