banner388

Samsunlu ünlü sanatçı hayatını kaybetti

Samsunlu ünlü sanatçı Ferhat Akın 73 yaşında tedavi gördüğü Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Onkoloji Bölümü'nde hayatını kaybetti.

Samsunlu ünlü sanatçı hayatını kaybetti

Samsunlu ünlü sanatçı Ferhat Akın 73 yaşında tedavi gördüğü Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Onkoloji Bölümü'nde hayatını kaybetti.

23 Ağustos 2017 Çarşamba 22:44
Samsunlu ünlü sanatçı hayatını kaybetti

Samsun HaberSamsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Onkoloji Bölümü'nde tedavi gören 73 yaşındaki saz ve söz sanatçıFerhat Akın hayatını kaybetti. Samsun’un Çarşamba ilçesinde yaşayan Akın, bugün kılınan cenaze namazının ardından Beyyenice Mahallesi'ndeki aile mezarlığında toğrağa verildi.

20 Mart 1944 doğumlu olan Akın, küçük yaşta saz çalmaya başlayıp beste yapmaya başlamış ve hayatı boyunca 38 adet plak albümü bulunuyordu. Gerçek adı Ferat Angun olmasına karşın müzik camiasında ‘Samsunlu Ferhat Akın’ olarak biliyordu. Bunun yanında hece ölçüsü kullanmış ve eserlerini bu nazım şekli ile kaleme almıştır. Sadece ses sanatçısı olmayan Akın aynı zamanda şiir ve kitap yazmak, aynı zamanda saz sanatçısı olmak ile de tanınır. 400 yakın şiiri bulunan, 1 de kitap çıkartmıştır. 
 

Son Güncelleme: 24.08.2017 16:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mehmet 2017-08-27 00:09:41

mekanın cennet olsun büyük üstad

Avatar
sevil çınar 2018-08-30 00:41:10

çarşamba çok değerli bir sanatçısını kayp etmiş bir sene olmuş ve kimse bu büyük şair hakkında hiç bir şey yapmamış burdan yetkililere sesleniyorum yıldıray çınarın anıtını dikiyorsunuz sokaklara ismini veriyorsunuz neden ferhat akın bu ilgiyi görmüyor benim bildiğim çarşambaya 6-7 türkü bestelemiş bilmediklerim hariç. umarım bu yazı ses getirir ve birileri harekete geçer. yeni köprü yapılıyor mesala ferhat akın köprüsü olabilir en azından. ruhu şad olsun

Avatar
Ilhan yorgun 2017-08-29 16:01:35

Çarşambayı seller aldı türküsü bestelediğinde tanışmıştık kendisiyle. Çok sevdiğim bir sanatçıydı Allah rahmet eylesin

Avatar
selda 2017-10-07 21:59:43

şiirlerini çok sevdiğim bir şairdi, kitabını henüz bitirmeden vefat etti Allah rahmet eylesin, mekanı nur cennet olsun, bence ferhat ile senem çarşambada bir destan olması gerekiyor, şiirlerini okuyan ne demek istediğimi anlar

Avatar
nimet 2017-10-15 20:59:03

sanat camiyamızın yıkılan koça çınarlarından birtanesi. Allah rahmet eylesin yeri kesinlikle doldurulamaz bir sanatçımız idi.