banner388

Samsunlu ünlü şair yoğun bakıma kaldırıldı

Samsunlu ünlü şair Cemal Safi'nin bir hafta önce yoğun bakıma kaldırıldığı öğrenildi.

Samsunlu ünlü şair yoğun bakıma kaldırıldı

Samsunlu ünlü şair Cemal Safi'nin bir hafta önce yoğun bakıma kaldırıldığı öğrenildi.

08 Haziran 2017 Perşembe 10:32
Samsunlu ünlü şair yoğun bakıma kaldırıldı

Samsun haber - Samsunlu ünlü şair Cemal Safi 1 haftayı aşkın süredir yoğun bakımda tedavi görüyor. 

Acı haberi Instagram hesabından duyuran Sanatçı Onur Akay, "1990 yılında Rüyalarım Olmasa ve 1991 yılında Vurgun adlı eserlerin söz yazarı olarak, iki yıl üst üste yılın şairi seçilen yaşayan en değerli şairlerimizden Cemal Safi, bir haftadır yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor. KOAH hastası olan hocamızın durumu çok ağır! Beyne pıhtı atması sebebi ile beyinde ödem oluştu ve İzmir’de Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi yoğun bakım servisinde yatıyor. Ne olur dualarınızı eksik etmeyin! 2 şarkımın söz yazarı olan usta şaire acil şifalar diliyorum. 90’lı yıllarda çekilen bu fotoğrafta, merhum şair Bahri Sohtorik, Cemal Safi, merhum şair Halil Soyuer ve yeni kaybettiğimiz kanun üstadı Coşkun Erdem’le, ses yarışmasında jüri üyeliği yapmıştık." notunu yazdı.

1990 yılında Rüyalarım Olmasa ve 1991 yılında Vurgun adlı eserlerin söz yazarı olarak, iki yıl üst üste yılın şairi seçilen yaşayan en değerli şairlerimizden Cemal Safi, bir haftadır yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor. KOAH hastası olan hocamızın durumu çok ağır! Beyne pıhtı atması sebebi ile beyinde ödem oluştu ve İzmir’de Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi yoğun bakım servisinde yatıyor. Ne olur dualarınızı eksik etmeyin! 2 şarkımın söz yazarı olan usta şaire acil şifalar diliyorum. 90’lı yıllarda çekilen bu fotoğrafta, merhum şair Bahri Sohtorik, Cemal Safi, merhum şair Halil Soyuer ve yeni kaybettiğimiz kanun üstadı Coşkun Erdem’le, ses yarışmasında jüri üyeliği yapmıştık.

Onur Akay (@_onurakay_)'in paylaştığı bir gönderi (7 Haz 2017, 07:11 PDT)

EN SON PROGRAMA KATILDI

Cemal Safi, 17 Mayıs Çarşamba günü tarihinde Samsun'un Vezirköprü ilçesinde düzenlenen Cemal Safi ile Şiir Akşamı programına tekerlekli sandalyeyle katılmıştı.

40 şiiri Orhan Gencebay tarafından toplamda 150 yazdığı şiiri bestelenen usta şaair Cemal Safi programda Senin Üstüne adlı naadı ve İmparator şiirini ayakta seslendirdi.

KİMDİR?

Samsun'da 1938 yılında doğan usta şair 1993 yılında ilk olarak Vurgun isimli kitabını yayınladı. Şiirleri bu güne kadar Orhan Gencebay, Zekai Tunca, Selçuk Tekay, Onur Akay, Candan Erçetin, Zeki Müren, Bülent Ersoy, Muazzez Abacı gibi usta ses sanatçıları tarafından seslendirildi.
 

Son Güncelleme: 08.06.2017 17:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gına Geldi 2017-06-08 10:49:09

şarkıcı mısın felaket tellalı mı onur akay