banner388
banner390
banner410
banner408

Samsunlu şehit Murat Uzun'un oğlu konuştu

Samsunlu şehit Murat Uzun'un katilinin yaralı olarak ele geçirilmesi üzerine eşi Cihan Uzun ve çocukları açıklamalarda bulundu.

banner269

Samsunlu şehit Murat Uzun'un oğlu konuştu

Samsunlu şehit Murat Uzun'un katilinin yaralı olarak ele geçirilmesi üzerine eşi Cihan Uzun ve çocukları açıklamalarda bulundu.

29 Ağustos 2017 Salı 15:22
Samsunlu şehit Murat Uzun'un oğlu konuştu

Samsunlu şehit Başsavcı Murat Uzun'un katilinin yakalandığı haberini alan eş Cihan Uzun yaptığı açıklamada, "5 yıl sonra ilk kez bayram yapabileceğiz. Hainin yaralı olduğunu duydum. İnşallah ölmez. Ne gerekiyorsa, hangi ceza gerekiyorsa ona uygulansın" ifadelerini kullandı.


21 Eylül 2012 tarihinde Tunceli'nin Ovacık ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda başından tek kurşunla vurularak ağır yaralanan Ovacık Başsavcısı Murat Uzun, tedavi gördüğü hastanede kurtarılamayarak şehit olmuştu. Şehit Uzun'un eşi Cihan Uzun Uzun ve çocukları 6 yaşındaki Hakan Murat Uzun ile 9 yaşındaki Emir Kaan Uzun, katilin yakalanma haberini bekliyordu.



Murat Uzun'un katili Azad kod adlı Gürbüz Topçu'nun Kahramanmaraş'ta BTÖ mensuplarıyla çıkan çatışmada yaralı olarak ele geçirildiği haberleri yetkililerce aileye iletildi.


"HAİNLER İNŞALLAH EN AĞIR CEZAYI ALIR"


Şehit Murat Uzun'un eşi Cihan Uzun, "Haberi bu sabah eşimin savcı arkadaşlarından aldım. Haberi duyunca çok mutlu oldum. 5 yıldır tuttuğum yas, bir nebze olsun hafifledi. İçim biraz soğudu. Hainin yaralı olduğunu duydum. İnşallah adaletin önünde hesabını verir. İnşallah ölmez. Ne gerekiyorsa, hangi ceza gerekiyorsa ona uygulansın. Sonunda ölümü diler ama ölemez. En şiddetli şekilde neyi hak ediyorsa onu bulsun. Bunu çok istiyorum. Çünkü 5 yıldır biz çocuklarımla neler yaşadık, bunu ben ve çocuklarım biliyor. Şu anda 5 yılın verdiği bir hüzün var ama bir mutluyum. 5 yıl sonra ilk kez bir bayram yapabileceğiz. Haber de tam bayram arifesinde geldi. İlk kez kafamız rahat, başımız dik bayram yapacağız. Kanımızın yerde kalmadığını gördük. Adalete her zaman güvendim. Ne gerekiyorsa onu uygulayacaklarına inanıyorum. Eşimin meslektaşlarına sonsuz güveniyorum" açıklamalarında bulundu.



"BABAMIN KATİLİNE EN AĞIR CEZAYI VERSİNLER"

Murat Uzun'un 9 yaşındaki çocuğu Emir Kaan Uzun ise yaptığı konuşmada, "Buradan babamın arkadaşlarına sesleniyorum; 5 yıldır beklediğimiz gün geldi. Babamın katili yakalandı. Babamın katiline verebildikleri en ağır cezayı versinler inşallah" dedi.



Şehit Başsavcı Murat Uzun’un ailesi, evlerin bir odasını Uzun'un anı odasına çevirdi.

Son Güncelleme: 29.08.2017 15:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.