banner388

Samsunlu şehit Mete Yahşi’nin mezarına ziyaret

Samsunlu şehit Mete Yahşi'nin ailesi arife gününde kabrini ziyaret etti.

Samsunlu şehit Mete Yahşi’nin mezarına ziyaret

Samsunlu şehit Mete Yahşi'nin ailesi arife gününde kabrini ziyaret etti.

31 Ağustos 2017 Perşembe 14:11
Samsunlu şehit Mete Yahşi’nin mezarına ziyaret

Samsun haber - Samsun'da her bayram öncesi olduğu gibi mezarlıklar doldu taştı. Mezarlıklara akın eden vatandaşlar yakınlarının kabri başında Kur'an-ı Kerim okuyup dua ettiler. Her arife günü olduğu gibi bu bayram önceside en duygusal anlar şehit mezarlıklarında yaşandı. Ramazan Bayramı'nın ilk günü Hakkari'de PKK'lı terör örgütüne yönelik yapılan operasyonda şehit olan 28 yaşındaki Samsunlu Piyade Uzman Çavuş Mete Yahşi'nin ailesi kabrini ziyaret etti. 


Şehidin ailesi her yıl görev yaptıkları yere gönderdikleri yeşil fındık ve yeşil cevizi bu yıl Yahşi'nin kabrine bıraktı. 


52 yaşındaki Mete Yahşi’nin babası Orhan Yahşi'nin babası yaptığı açıklamada, "Allah’ım kimseye böyle bir acı göstermesin. Hiçbir anne ve babaya böyle bir acı göstermesin. Mete, taze meyveleri çok severdi. Yeşil cevizi ve yeşil fındığı çok severdi” dedi.

Bayramlarda içinin tuhaf olduğunu belirten Şehidin teyzesi Nazife Torun, "Yeğenim, yeşil fındık ve cevizi çok severdi. Anne ve babası, yeşil ceviz ve fındığı paketleyip, kargoyla görev yaptığı Hakkari’ye gönderirdi. Her şeyin yeşilini severdi. O yüzden ablamlar da bugün mezarının başına yeşil fındık ve ceviz getirmişler. Mete hayatta olduğu zaman, 2-3 tane de olsa ablamlar kesinlikle Hakkari’ye yeşil fındık ve ceviz gönderirlerdi. Yeğenim Ramazan Bayramı’nın 1. günü şehit olmuştu. O yüzden bayramlarda içimiz bir tuhaf oluyor" diye konuştu.

Gözyaşları için konuşmakta güçlük çeken şehit annesi Nazmiye Yahşi ise "Oğlum fındık ve cevizi çok severdi" şeklinde konuştu. Şehidin eşi Yasemin Yahşi de eşinin mezarlığını 3 yaşındaki kızı Miray ile birlikte ziyaret etti.


 

Son Güncelleme: 31.08.2017 16:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.