banner388

Samsunlu Şehit Astsubay İlhan Hamlı dualarla anıldı

Samsunlu Şehit Astsubay İlhan Hamlı mezarı başında dualarla anıldı.

Samsunlu Şehit Astsubay İlhan Hamlı dualarla anıldı

Samsunlu Şehit Astsubay İlhan Hamlı mezarı başında dualarla anıldı.

18 Nisan 2017 Salı 15:56
Samsunlu Şehit Astsubay İlhan Hamlı dualarla anıldı

Samsun Haber - Pamuk Geçidi Şehidi Samsunlu Astsubay İlhan Hamlı Asri Mezarlık Şehitliği’nde bulunan kabrinde düzenlenen törenle anıldı. Bafra Tahirağa Mescidi İmamı Necattin Boyun, Kuran- Kerim okuyarak dua etti.

18 nisan 1992 yılında Iğdır Doğubeyazıt Devlet Karayolu Pamuk Geçidi mevkisinde teröristler tarafından düzenlenen hain saldırıda Astsubaylar İlhan Hamlı, Mustafa Karaçimen, Erkan Iğdır, Naci Yıldırım şehit olmuştu

Şehit annesi Bedriye Hamlı yaptığı açıklamada, “Tam çeyrek asırdır mavi gözlü paşam Samsun’da Asri Mezarlık Şehitliği’nde diğer Samsunlu şehitlerimizle birlikte vatanı için, milleti için, bayrağı için nöbet tutuyor. Yaşı hala 29. Ama benim yaşım 81 oldu. Şimdi biz, yaşamayan hiç kimsenin anlayamayacağı kadar ağır bir yük altındayız. Şuna inanın: Teröristler sadece evlatlarımızı değil, bizleri de aile olarak şehit ettiler. Biz sadece evladımızı kaybetmedik, yaşama dair birçok şeyimizi de bu hain saldırının beraberinde kaybettik. Elbette oğlumun şehit olmasından büyük bir gurur duyuyorum. Onun yeri cennet, bunun için de her zaman gözümün gördüğü, dilimin döndüğü kadar Kur’an okuyor mavi gözlü paşama ve bütün şehitlerimize dua ediyorum. Allah hiç kimseye şehit acısı yaşatmasın, yaşayanlara da sabır versin. Şehidimizin 25. şehadet yıldönümünde bizleri yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Şehitleri anma törenine aynı zamanda Şehit ağabeyi Ayhan Hamlı, devre arkadaşları emekli Astsubay Kıdemli Başçavuşlar; Murat Saatçi, Namık Yüksel, Bafra Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Mümine Ersin, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.