banner388
banner390
banner410
banner408

Samsunlu şehidin kuzeni karakolda ifade verdi! İşte o ifade

Samsunlu şehidin cenazesinde CHP'nin gönderdiği çelengin çöpe atıldığı ve sonrasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun şehit yakınlarına dava açtığı iddiaları gündemdeki yerini koruyor. Şehidin kuzeni Fatih Taşkın, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

banner269

Samsunlu şehidin kuzeni karakolda ifade verdi! İşte o ifade

Samsunlu şehidin cenazesinde CHP'nin gönderdiği çelengin çöpe atıldığı ve sonrasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun şehit yakınlarına dava açtığı iddiaları gündemdeki yerini koruyor. Şehidin kuzeni Fatih Taşkın, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

16 Eylül 2017 Cumartesi 10:50
Samsunlu şehidin kuzeni karakolda ifade verdi! İşte o ifade

Samsun Haber - Samsun'da şehit Piyade Uzman Onbaşı Ramazan Taşkın'ın cenazesine CHP tarafından gönderilen çelengin çöpe atıldığı gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun şehit ailesine dava açtığı iddiaları gündemdeki yerini koruyor. Konu ile ilgili şehidin kuzeni Fatih Taşkın açıklamalarda bulundu.


Suriye'nin kuzeyinde yer alan El Bab bölgesinde şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı Ramazan Taşkın'ın Ocak 2017'de düzenlenen cenaze törenine gönderilen CHP çelenkleri, şehit yakınları tarafından kabul edilmeyerek boş bir bahçeye atılmıştı. Şehit yakınları konu ile ilgili olarak, "Terör örgütünün partisi HDP ile işbirliği yapanların çelengini istemiyoruz" sözlerini kullanmıştı. Olay sonrasında ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun şehit yakınlarına dava açtığı öne sürülmüştü.


Kılıçdaroğlu'nun vekili avukat Celal Çelik'in imzasıyla Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunularak şehit yakını Fatih Taşkın, şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldı.


Taşkın, Kemal Kılıçdaroğlu'nun şehidin amcasının oğlu Hasan Taşkın'dan, Mahmut Ayaydın'dan ve kendisinden şikayetçi olduğunu öne sürerek, "Ben de cenazede ‘HDPlilerle kol kola meclisi terk edenlerin çelengini istemiyoruz' ifadelerini kullandım. Bunun dışında çelengi alıp atma gibi bir hareketim olmadı. Keşke olsaydı, çelengi ben fırlatıp atsaydım. Çelengi atan bizzat getiren kişidir, biz değiliz. Bu basına yansımadı" ifadelerini kullandı. 


TAŞKIN, İFADESİNİ ANLATTI

Taşkın, karakoldan aranarak ifadeye çağrıldığını belirterek, "Kılıçdaroğlu hakkımda şüpheli sıfatıyla suç duyurusunda bulunduğu için ifade vermeye gelmezsem kanun gereği zorla getirileceğimi söylediler. Kendi şehit cenazemizde bizi provokasyon yapmakla suçlamış. Bu çok gülünç bir isnat. Cenazede hangi cümleleri kullandıysam bu sözlerimin hâlâ arkasında olduğumu söyledim. Partisinin milletvekillerinin terörist cenazelerinde boy gösterdiğini, terörle mücadelede kullanılan insansız hava uçaklarının partisinin genel başkan yardımcısı ve kendisi tarafından eleştirilmesinin teröre ne kadar sempatiyle baktığının ispatı olduğunu ifademe ekledim ve karakoldan ayrıldım. Keşke Kılıçdaroğlu bundan sonra farklı bir tavır ortaya koyarak bizi yanıltsa. Fakat ülkemizi Almanya ve Amerika'ya şikâyet eden birinden böyle bir değişim beklenemez" dedi.



KILIÇDAROĞLU'NUN AVUKATINDAN AÇIKLAMA GELDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik ise yaşananlarla ilgili olarak Samsunhaber.com'a şuaçıklamada bulunmuştu: "Genel Başkanımıza hakaret edildiği zaman şikayetçi olabiliyoruz. Ama şikayetçi olurken hiç bir zaman şehit yakınlarından şikayetçi olmuyoruz. Sadece hakaret eden kişilere yönelik şikayetimizi belirtiyoruz. Ve bu tür olaylarda isim ifade etmiyoruz. Genel Başkanımıza yönelik söz söyleyen kişilerin şehit yakını olduğu bilgisine ulaşır ulaşmaz hemen bu kişilerden şikayetçi olmadığımızı bu kişiler hakkında işlem yapılmamasını talep ettiğimizi Cumhuriyet Savcılığı'na ilettik. Dolayısıyla şehit yakınlarından hiç bir zaman şikayetçi olmadık. Bu yapılan haberler gerçekliği yansıtmıyor." 


Kaynak: Hedef Halk

Son Güncelleme: 16.09.2017 14:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Türkiye'nin sesi 2017-09-16 11:14:03

Sizin gibi terörist leri aşmak lazım konuşturmak dilllll

Avatar
Samsunlu Atsız 2017-09-16 11:44:35

https://www.samsunhaber.com/samsun-haber/samsunlu-sehidin-kuzeni-karakolda-ifade-verdi-iste-o-ifade-h25588.html


CHP, PKK'nın siyasi uzantısı olan HDP ile kolkola olmaktan vazgeçeceğine utanmadan şehit ailesine dava açmış. Gerekçe de şehit yakınlarının CHP'nin çelengini "Terör örgütünün partisi HDP ile işbirliği yapanların çelengini istemiyoruz." diyerek reddetmeleri...

Yalan mı CHP? Sezgin TANRIKULU denen PKK'lı CHP'de değil mi? Seneler önce PKK'lılar tarafından güya kaçırılan ve sonra da serbest bırakılan milletvekiliniz Hüseyin AYGÜN denen herif PKK'lılar için "Dağdaki çocuklar çok saygılı davrandılar." demedi mi? PKK'lılar tarafından katledilen Fırat ÇAKIROĞLU gibi nice Türk gençlerinin adını bile ağzınıza anmazken şimdi de Aysel TUĞLUK denen kaltağın anasının cenazesinin hakkının peşine düşmediniz mi?