banner388

Samsunlu şehidin babasından yürek burkan sözler

Tunceli'de donarak şehit olan Samsunlu Uzman Çavuş Asım Türkel'in babası Hasan Türkel'in babası, oğlunun şehadet haberini aldıktan sonra yaşadıklarını anlattı.

Samsunlu şehidin babasından yürek burkan sözler

Tunceli'de donarak şehit olan Samsunlu Uzman Çavuş Asım Türkel'in babası Hasan Türkel'in babası, oğlunun şehadet haberini aldıktan sonra yaşadıklarını anlattı.

02 Kasım 2018 Cuma 10:22
Samsunlu şehidin babasından yürek burkan sözler

Tunceli'de donarak şehit olan Samsunlu Uzman Çavuş Asım Türkel'in babası Hasan Türkel, "Evet, bana çocuğumun şehit olduğu haberini mezarlıklar müdürlüğünden telefon eden kişi söyledi. İşte ben de o an oğlum gibi dondum" dedi.

Hasan Türkel, Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk'e konuştu.

Türkel, “Evet, bana çocuğumun şehit olduğu haberini mezarlıklar müdürlüğünden telefon eden kişi söyledi. İşte ben de o an oğlum gibi dondum” dedi.

Baba Hasan Türkel'in açıklamalarını okurlarına aktaran Saygı Öztürk ise şöyle devam etti:

— Hasan Türkel'e oradaki görevliler ne diyecekler bilemem ama oğlunun şehit olduğu haberini telefonla bildiren mezarlıklar müdürlüğündeki görevlinin "tutuklandığı" kendisine söylenmiş. Bu konuyu araştırdığımda, böyle bir durumun söz konusu olmadığını öğrendim. Yani şehit babasına doğru bilgi verilmemiş. Mezarlıklar müdürlüğündeki gariban görevlinin üzerine sorumluluk yıkılacağına, asıl yetkililerin niçin zamanında aileye şehit haberini usulüne uygun bir biçimde vermedikleri soruşturulmalı.

— Bir başka şehit babası, Nihat Dikmen'in de oğlunun donduğu gün giydiği kıyafetle ilgili bazı kuşkuları var. Şehitlerle aynı birlikte olan arkadaşlarından da bazı şeyler öğrenmişti. Jandarma Genel Komutanlığı kıyafetlerin gönderildiğini belirtiyor ama o gönderilenler askerlere dağıtıldı mı onu açıklamıyorlar. Operasyona giden timlerin yanında doktor bulunurdu, şimdi yok. Doktor gönderemiyorsanız bile en azından ilk yardım konusunda, donmaya karşı alınacak önlemleri askerlere öğretmek bu kadar zor mu?

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal 2018-11-02 12:17:04

Şehidimize Allah rahmet eylesin. Başınız sağ olsun. Burada dikkatle üzerinde durulması gereken bir konu var. Harp akademileri kapalı. Yani nitelikli komutan yetişmiyor. Üniversite ya da lise mezunlarından sınavla seçme komutan yapılıyor. Sonuç bilgi eksikliğine bağlı liyakatsız askerler, komutanlar... Dağın, havanın, silahın, harpın dilinden anlayan nitelikli komutan yetişmiyor. Birkaç sene sonra daha büyük felaketlerle karşı karşıya kalırız bu gidişle. Tekrardan başınız sağ olsun.