banner388

Samsunlu şehidimiz için helallik alındı

İdlib'te rejim güçlerinin saldırısı sonucu şehit düşen Samsunlu Uzman Onbaşı Tayfun Pekel için helallik alındı. 

Samsunlu şehidimiz için helallik alındı

İdlib'te rejim güçlerinin saldırısı sonucu şehit düşen Samsunlu Uzman Onbaşı Tayfun Pekel için helallik alındı. 

29 Şubat 2020 Cumartesi 12:24
Samsunlu şehidimiz için helallik alındı

Suriye'nin İdlib bölgesinde rejim güçleri tarafından TSK'ya yapılan hain saldırı sonucu 36 askerimiz şehit düştü. Şehadete kavuşan askerler arasında yer alan Samsunlu Uzman Onbaşı Tayfun Pekel için evinin önünde helallik alınarak dualar okundu.

Samsunlu 3 yıllık asker Uzman Onbaşı Tayfun Pekel, Suriye'nin İdlib bölgesinde rejim güçlerinin saldırısı sonucu şehit düştü. Şehidin naaşı gece saat 01.45'te askeri uçakla Samsun-Çarşamba Havalimanı’na getirildi. Burada törenle karşılanan şehidin naaşı daha sonra yüzlerce araçlık konvoyla Kıranköy Mezarlığı morguna götürüldü.

Şehit Tayfun Pekel'in naaşı saat 11.00 gibi Canik ilçesi Düvecik Mahallesi'ndeki anne evinin önüne getirildi. Samsunlular şehidin evinin önüne akın ederken burada dualar okundu ve helallik alındı. Binlerce kişinin katılması dolayısıyla şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu cenaze aracından indirilmeden dua edildi ve tekbirler getirildi.

Şehidin naaşı okunan duaların ardından cenaze namazının kılınması için İlkadım ilçesindeki Büyük Camii'ye götürüldü. Şehit Pekel, öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Canik ilçesi Düvecik Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.