banner388

Samsunlu Sağlıkçı İşe Koşarak Gidiyor

Sağlık memuru Musa Akbulut, bugüne kadar katıldığı yarışlarda 55 madalya ve 7 kupa kazandı. Ayrıca her gün evi ile işi arasındaki 33 kilometre mesafeyi koşarak gidip geliyor.

Samsunlu Sağlıkçı İşe Koşarak Gidiyor

Sağlık memuru Musa Akbulut, bugüne kadar katıldığı yarışlarda 55 madalya ve 7 kupa kazandı. Ayrıca her gün evi ile işi arasındaki 33 kilometre mesafeyi koşarak gidip geliyor.

19 Aralık 2016 Pazartesi 10:50
Samsunlu Sağlıkçı İşe Koşarak Gidiyor

Evi ile iş yeri olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Tıp Fakültesi arasında 16,5 kilometre mesafe bulunan cerrahi tekniker Musa Akbulut, bu yolu her gün koşarak gidip geliyor. Günümüzden 12 yıl önce bir yakınının teşviki ile İstanbul Maratonu ile koşmaya başlayan Musa Akbut, o günden bu yana koşmaya devam etti. 12 yıllık süre zarfında Türkiye'de çeşitli yarışlara katılarak 4 birincilik elde eden Akbulut, toplamda 55 madalya ve 7 kupa kazandı. Koşmanın kendisi için tutku haline gelen Akbulut, koşmanın kendisini çok mutlu ettiğini söylüyor.

"Bir gün koşmasam o gün bir şeyler eksik gibi hissediyorum"
2004 yılında İstanbul'da memuriyete başladığını söyleyen Musa Akbulut, "Kuzenimin teşviki ve iki aylık bir idmandan sonra İstanbul Maratonu'na katıldım. O zamandan beri koşuyorum. Samsun'a tayin olduğumda da koşmaya devam ettim. Çoğu zaman işe koşarak gidip geliyorum. Evim ile iş yeri arasındaki mesafe 16,5 kilometre. Buradan çıkıyorum eve kadar hiç durmadan koşuyorum. Bütün yorgunluğumu atmış bir şekilde evime gidiyorum. İşten sonra bana doping gibi oluyor. Bir gün koşmasam o gün bir şeyler eksik gibi hissediyorum. O yüzden haftada hiç koşmuyorsam en az 5 gün koşuyorumdur. Dinç oluyorsun, yorulmuyorsun en önemlisi de mutlu oluyorsun. Koşmak beni mutlu ediyor. Mutluluk hormonu salgılıyorsun, mutlu oluyorum koşunca. Koşmak hayatımda çok şeyi değiştirdi. Vücut olarak dinçleştim. Psikolojik olarak rahatladım, mutlu oldum. Bu güne kadar 100'den fazla yarışa katıldım. 55 madalya, 7 kupa kazandım" dedi.
 

Son Güncelleme: 20.12.2016 12:35
Anahtar Kelimeler:
SamsunSağlıkçı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.