banner388

Samsunlu o isim vatandaşlıktan atılacak

Resmi gazetede yer alan açıklamaya göre Samsun doğumlu olduğu belirtilen Meryem Yaşar Türkiye'ye dönerek teslim olmazsa vatandaşlıktan atılacak.

Samsunlu o isim vatandaşlıktan atılacak

Resmi gazetede yer alan açıklamaya göre Samsun doğumlu olduğu belirtilen Meryem Yaşar Türkiye'ye dönerek teslim olmazsa vatandaşlıktan atılacak.

05 Haziran 2017 Pazartesi 10:57
Samsunlu o isim vatandaşlıktan atılacak

Samsun haber - Haklarında yakalama kararı çıkartılan ve hala firari konumda olan 130 kişi, 90 gün içerisinde teslim olmazlarsa vatandaşlıktan atılacaklar. Listede 15 Temmuz Darbe Girişimi'nde rol alan teröristlerin, diğer terör gruplarına üye teröristlerin ve HDP'li vekillerinde ismi yer alıyor.

Resmi Gazete'de yer alan bildirgede şu ifadeler yer aldı;

"26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 302'nci, 309'uncu, 310'uncu, 311'inci, 312'nci, 313'üncü, 314'üncü ve 315'inci maddelerinde yazılı suçlar nedeniyle haklarında Cumhuriyet Savcılıkları/ Mahkemeler tarafından soruşturma ve kovuşturma yürütülen ve yabancı ülkede bulunmaları nedeniyle kendilerine ulaşılamayan aşağıdaki kimlik bilgileri yer alan kişilerin, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 29'uncu maddesinin 2'nci fıkrası gereğince bu ilanın Resmi Gazete'de yayınlandığı tarihten itibaren 3 ay içinde Türkiye'ye dönerek ilgili mercilere müracaat etmedikleri taktirde anılan Kanun hükümlerine göre Türk vatandaşlıklarının kaybettirileceği ilanen tebliğ olunur."

SAMSUNLU VAR

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, HDP'li vekiller Faysal Sarıyıldız ve Tuğba Hezer'in de bulunduğu 130 kişilik listede bir de Samsunlu olduğu öğrenilen isim yer alıyor. 07.06.1972 doğumlu baba adı Enver anne adı Havva olan Meryem Yaşar isimli firari eğer 3 ay içerisinde teslim olmazsa vatandaşlıktan atılacak.

Son Güncelleme: 01.08.2017 13:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.