banner388

Samsunlu mucit Gökhan Hut bakın ne yaptı

Samsunlu Gökhan Hut, bacadan gelen kokudan rahatsız olunca bakın çözümü nasıl buldu.

Samsunlu mucit Gökhan Hut bakın ne yaptı

Samsunlu Gökhan Hut, bacadan gelen kokudan rahatsız olunca bakın çözümü nasıl buldu.

24 Haziran 2017 Cumartesi 11:39
Samsunlu mucit Gökhan Hut bakın ne yaptı

Samsun haber - Amasya Üniversitesinde Elektrik ve Enerji Bölümünde okuyan Samsunlu Gökhan Hut, bacadan gelen kokudan rahatsız olduğu için zekasını kullanarak bir buluşa imza attı. Samsun'un İlkadım ilçesi Liman Mahallesi'nde 10 katlı bir binanın 6'ıncı katında oturan Hut, baca gülünü güneş enerjisiyle çalıştırıp rahatsız eden kokuyu önledi.

3 çocuk babası Hut, lokanta ve pidecinin bacasından çıkan kokunun her geçen gün kendilerini rahatsız ettiğini söyleyerek,  “Mutfaktaki tüm kokular evin içine dağlıyordu. Aspiratör de çalıştırdık, camları da açtık ama önleyemedik. Çocuklar da rahatsız olmaya başlayınca evde artık duramaz hale gelmiştik. Eşim ‘kokuyu hallet’ dedi. Üç, dört gün yakınlarımızın yanında kaldık” dedi.

Hut, öğrenim gördüğü üniversitenin Uzaktan Eğitim (UZEM) Programındaki arkadaşları Özay Demetgül, Serkay Seyitvan ve Celal Tolga şikayetini paylaşıp fikir alışverişinde bulundu. 

Çözüm arayışına giren Hut, “Rüzgarla dönebilen baca gülünü duydum. Rüzgarın olmadığı zamanda kokuyu tam çekmeyince arkadaşlarımla bu cihazı geliştirdim. Sağlanan elektrik enerjisiyle apartmanın ortak aydınlatmasını da bedava sağlayacağız. Eşim de çok sevindi. İnsan evinde temiz ve hijyenik ortam ister. Kokusuz bir ortam ister. Bu kokuyu da bu sistemle halletmiş olduk” diye ifade etti.
 

Son Güncelleme: 25.11.2017 09:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
cihan cihangir 2017-06-24 12:28:37

yıl 2017 yorumsuz :-))))))

Avatar
Ümit 2017-06-24 15:22:56

Adam pro..