banner388

Samsunlu Minikler 21 Ton Atık Yağ Topladılar

İlkadım’da İlkokul öğrencileri bir yılda 21 ton bitkisel atık yağı toplayan öğrencilere İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok tarafından ödülleri verildi.

Samsunlu Minikler 21 Ton Atık Yağ Topladılar

İlkadım’da İlkokul öğrencileri bir yılda 21 ton bitkisel atık yağı toplayan öğrencilere İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok tarafından ödülleri verildi.

19 Nisan 2017 Çarşamba 14:00
Samsunlu Minikler 21 Ton Atık Yağ Topladılar

Samsun Haber - Samsun İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlkadım Belediyesinin ortaklaşa gerçekleştirdiği ‘Bitkisel Atık Yağ Toplama Projesi’ kapsamında projeye katılan okullarda en çok atık yağı toplayan öğrencilere Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen bir törenle ödülleri verildi. Ödül törenine Samsun Halk Sağlığı Müdürü Doktor Mustafa Kasapoğlu, İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Erdal Aksoy ve İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ile beraber projeye katılan okulların öğretmenleri, öğrencileri ve veliler katıldı.

21 Ton Atık Yağ Toplandı

Ödül töreni öncesi proje hakkında bilgilendirme konuşması yapan Uzman Doktor Duygu Suvacı, “Bizler Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak birinci basamak detayı hizmetleri yürütmekteyiz. Yani işimiz hastalıklar değil, hastalıklara neden olan faktörlerle mücadele etmek. Hastalıklara neden olan faktörlerin başında biliyoruz ki çevresel faktörler geliyor. Bizi projemize teşvik eden bu oldu. ‘Geleceğimize sahip çıkalım, bitkisel atık yağ toplayalım’ projemizin asıl amacı bitkisel atık yağları kaynağında toplanarak çevre ve toplum için yararlı bir enerji kaynağı olan bio-dizele dönüştürülmesi için konusunda farkındalık oluşturmaktı. Projemize Konfüçyüs’ün “İşitirsem unuturum, görürsem hatırlarım, yaparsam anlarım” sözünden yola çıkarak; biz de çocuklarımızın bu üç öğrenme yöntemini de kullanacağım bilgi içerikli projeler oluşturdu. Projemizin ilk yılında 2015-2016 Eğitim yılında İlkadım ilçesindeki 8 ilkokulla başladık. Proje sonunca 8 okulda 3 ton sıvı atık yağı toplandı. Projemizin ikinci aşamasında yani 2016-2017 Eğitim yılında ise 31 ilkokulda 29 bin öğrenciyle 21 ton atık yağ toplandı. Burada projede katkısı olan çocuklarımızın hepsine teşekkür ediyorum. Projemize asıl katkıyı öğrencilerimiz verdi” dedi.

Ödül töreninde konuşan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ise, “Çocuklarımızın çevre bilincini geliştirmesi noktasında bu projeyi çok önemsiyoruz. İlkler hep İlkadım’da atılıyor. Müdürlerimiz bu projeyi 17 ilçeye yayalım diyorlar. Biz yine 17 ilçedeki bu projede olacağımızı buradan ifade etmek istiyorum” dedi.

Birinci Olan Öğrenci Ödülünü Hediye Etti

Proje sunumunun ardından öğrencilerin Çevre Temizliği temalı skeç gösterisi sergilendi. Skecin ardından ise İlkadım Belediye başkanı Erdoğan Tok ve Samsun Halk İl Sağlık Müdürü Doktor Mustafa Kasapoğlu en çok atık yağı toplayan öğrencilere ödüllerini verdi. En çok atık yağı toplayarak birinci olan İstiklal İlkokulu 4.sınıf öğrenci Tunahan Bütün, ödül olarak verilen bisikleti köy okulundan okuyan öğrencilerine vereceğini söyleyerek salondakilerden alkış aldı.

Yasir BABA

Son Güncelleme: 19.04.2017 14:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.