banner388

Samsunlu Komando Kendine Kale Yaptı

Samsun’da bir kişi askerlik yaptığı alandaki doğal yaşamdan etkilendi ve bir tepede kendine ‘kale’ yaptı.

Samsunlu Komando Kendine Kale Yaptı

Samsun’da bir kişi askerlik yaptığı alandaki doğal yaşamdan etkilendi ve bir tepede kendine ‘kale’ yaptı.

29 Kasım 2016 Salı 09:55
Samsunlu Komando Kendine Kale Yaptı

Samsun’da yaşamını sürdüren 48 yaşındaki Emrullah Kaya askerliğini komanda olarak yaptı. Büyük bir bölümü dağda geçiren Kaya, içinde bulunduğu doğal ortamdan etkilendi ve kendine askeri üssü andıran bir kale yaptı. Toplam 750 metrekare alana sahip olan kale, ön cephe yüksekliği 35 metre yüksekliğinde. Yapımı ise 5 ay sürdü. Tüm tasarımın kendisine ait olduğunu ifade eden Kaya, yaptığı kalenin duvar kalınlığının 70 santim olduğunu ifade etti.

"Kartal yuvası gibi"
Askerlik mesleğini çok sevdiğini belirten Emrullah Kaya, "Askerlik yaptığım zamanda uçurum kenarlarında gezerdik. Dağların dibinde, çamların içinde yatardık. Onun için böyle yerlere bir ilgim var. Orada yaşamış olduğum güzel günlerin hissettirdiklerini burada da hissediyorum. Burası bir kartal yuvası gibi. Kendi yerimiz. Ormana yakın son arsa. Manzarası doğası güzel. Önü uçurum. Burayı kendi başıma inşa ettim. Her şeyini kendi çalışmalarımla tasarladım” şeklinde konuştu. 
Yaklaşık olarak 10 yıl inşaat ustalığı yaptığını ifade eden Kaya, “Ön bölümün yüksekliği 35 metre. Yapının içerisinde ürünler kullandım. Kalenin toplam alanı 750 metrekare. Duvarların genişliği 70 santim. Boş vakitlerim oldukça buraya geliyorum. İnsanlar merak edip burayı geziyorlar. Buraya gelip gezen herkes 'kale oldu burası' diyor. Tabii bu da hoşumuza gidiyor. Burada vakit geçirirken adeta yeniden doğmuş gibi hissediyorum. Herkese doğal yaşamayı öneriyorum. Çocuklarım da burayı çok seviyor. Kalenin ucunda ahşaptan oturma yeri bulunuyor. Zamanı geldiğinde yukarı bölüme de bir bağ evi yapacağım" şeklinde konuştu. 


 

Son Güncelleme: 30.11.2016 12:18
Anahtar Kelimeler:
SamsunKale
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.