banner388
banner390
banner410
banner408

Samsunlu karı koca süpürgecilik mesleğini yaşatıyor

Yok olan meslekler arasında yer alan süpürgeciliği Samsunlu karı koca üreterek doğu illerine satıyor.

banner269

Samsunlu karı koca süpürgecilik mesleğini yaşatıyor

Yok olan meslekler arasında yer alan süpürgeciliği Samsunlu karı koca üreterek doğu illerine satıyor.

02 Aralık 2017 Cumartesi 09:50
Samsunlu karı koca süpürgecilik mesleğini yaşatıyor

Samsun haber - Samsun'da baba mesleğini devam ettiren Nuri ve Özlem Aydemir çifti, el hasır süpürgelerini doğu illerine satıyor.

Çarşamba ilçesinde yaşayan çiftin el emekleri doğu illerinde oldukça rağbet görüyor. 

BABA MESLEĞİ

Baba mesleği olduğunu belirten Nuri Aydemir, "Eskiden süpürgeleri elle yapıyorduk. Şimdi makinelerde yapıyoruz. Eskiden beş kişi elle haftada 200 tane yapabiliyordu, şimdi ise makinelerde haftada 500-600 tane yapabiliyoruz. Daha seri ve daha az yorucu oluyor. Elde yapanlar var ama çoğunluk makinede yapıyor. Erzurum, Kars, Ağrı, Van illerine satış yapıyoruz. Doğuda bu süpürge tutuluyor. Kırsal bölge insanı bunu tercih ediyor. Doğuya da bu yüzden gidiyor. Doğuda şehir merkezlerinde değil kasabalarda kırsal bölgelerde kullanılıyor. Ev ve dükkan süpürgesi yapıyoruz. Ortalama 7 liradan satılıyor. Bu işin geleceği parlak değil. Meslek bitme noktasında. Mesleğin geleceğini iyi görmediğimiz için çocuklarımızı burada yetiştirmiyoruz" dedi. 

EKMEK KAPISI

Geçimlerini bu işten sağladıklarını vurgulayan Özlem Aydemir ise "Geçimimiz için bu işi yapıyoruz. Biz bunu balkonlarda, merdivenlerde kullanıyoruz. Sabah eşimle birlikte geliyoruz, akşam birlikte çıkıyoruz" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal 2017-12-02 10:09:14

Kahvehanelerde boş boş oturan emekli tayfasına kapak olsun bu haberler. Oturmaktan başka bir işe yarayın.