banner388

Samsunlu kadınlar İbrahim Emiroğlu'nu protesto etti

Bir konferansta söylemiş olduğu sözlerden dolayı büyük tepki toplayan 9 Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü / Mantık Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu, Samsun'da protesto edildi.

Samsunlu kadınlar İbrahim Emiroğlu'nu protesto etti

Bir konferansta söylemiş olduğu sözlerden dolayı büyük tepki toplayan 9 Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü / Mantık Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu, Samsun'da protesto edildi.

07 Aralık 2018 Cuma 16:47

Samsun Kadın Dayanışması topluluğu 6 Aralık Perşembe akşamı Çiftlik Akbank önünde toplandı ve İzmir Müftülüğü tarafından düzenlenen bir konferansta; 9 Eylül Üniversitesinden bir profesorün yaptığı kadın düşmanı konuşmalar ve birkaç gün önce Samsun'da eski eşi tarafından 19 bıçak darbesiyle katledilen genç kadını için bir basın açıklamasında bulundular. 

Emiroğlu ne demişti?

İzmir'de müftülüğün düzenlediği konferansa konuşmacı olarak katılan 9 Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü / Mantık Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu'nun "Kızlar âdet olur, âdet olmak bir hastalıktır ve mutlaka tedavi olmaları gerekir", "15 yaşındaki kızlar evlenebilir", "Kızlar tesettüre girsinler, edepli olsunlar", "LGBTİ masum gibi gösteriliyor, tedavi olmaları lazım", "Laiklik en büyük tehlikedir", "Kızını dövmeyen dizini döver", "Gençlerin dinden uzaklaşmasının temel nedeni laikliktir", "Aileler 14 yaşındaki kızlarına mini etek giydirip dışarı çıkmasına izin veriyor", "Devrimciler hayvani bir hırsla hareket ederler, sadece bir hevestir. Komünizm büyük bir tehlikedir" ifadelerini kullanmıştı.

AK Parti iktidarı boyunca kadın-doğa-çocuk ve bilim düşmanı gerici politikaların defalarca dillendirildiğini, nefret ve ayrımcılığın körüklendiğini söyleyen grup temsilcisi, "Kadınlar olarak bir üniversitede profesör olan şahsa hayatının en önemli dersini veriyoruz: Regl; biyolojik bir durumdur. 15 yaşındaki çocuklar evlenemez. Ne giydiğimiz seni hiç ilgilendirmediği gibi başımızı örtmek ya da açmak, şort-mini etek giymek yada giymemek de bizim kararımızdır. LGBTİ'ler kendi cinsel yönelimini yaşayanlardır, tedavi olması gereken hatta insan içine çıkmaması gereken aslında sen ve senin gibi düşünenlerdir. İbrahim Emiroğlu, görevden alınmalı ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik, ayrımcılık ve nefret suçlarından yargılanmalıdır" dedi.

Grup, birkaç gün önce boşanmak üzere olduğu eşi tarafından 19 bıçak darbesiyle öldürülen genç kadını da unutmadı ve kadına karşı şiddetin artık son bulması çağrısında bulundu.

Son Güncelleme: 07.12.2018 23:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Emin Karaguzel 2018-12-07 17:12:56

Adamın dedikleri laikler tarafından carpıtılıyor boşanma olunca çoluk çocuk da perişan oluyor, bosanmalar toplumumuz için tehdit, nedenleri araştırılıp çözümler üretilmeli.

Misafir Avatar
Oem 2018-12-07 21:23:43 @Emin Karaguzel

Olayı neden laiklere bağladın anlamadım. Atatürk’te laikti. Ülke sizin sayenizde kutuplaştı. Yobazlık diz boyu

Beğenmedim! (5)
Avatar
Ahmed Arif 2018-12-07 21:07:50

Ah ATAM ne gerek vardı kurtardın bu milleti gavurun elinden!...
Bak bunlar rahatsız senin eserinden. Bırakaydın hepsi gavur elinde, dinini serbestçe yaşasaydı!...

Misafir Avatar
sultan süleyman 2018-12-08 10:15:52 @Ahmed Arif

sen hangi dindensin bide adın ahmed arif

Beğenmedim! (1)
Avatar
fenerli 2018-12-08 09:24:44

bu sözleri söyleyen bir akademisyen vay ülkemin haline