banner388

Samsunlu kadınlar bedenleriyle 'hayır' yazdı

Samsun'un Atakum sahilinde Nar Kadın Dayanışma Ağı üyeleri bedenleriyle 'Hayır' yazdı.

Samsunlu kadınlar bedenleriyle 'hayır' yazdı

Samsun'un Atakum sahilinde Nar Kadın Dayanışma Ağı üyeleri bedenleriyle 'Hayır' yazdı.

13 Nisan 2017 Perşembe 09:21
Samsunlu kadınlar bedenleriyle 'hayır' yazdı

Nar Kadın Dayanışma Ağı üyeleri tüm Türkiye'de eş zamanlı bir etkinliğe imza attı. Nar Kadın Dayanışma Ağı'nın Samsun üyeleri saat 15.00'da Atakum sahilinde buluşarak hayır yazılı pankartlarla bisiklet sürdüler. 


Ardından #hayırtekkişiyemesin çalışması kapsamında vatandaşlara Hayır yazılı kurabiye dağıtıldı. Çok sayıda vatandaşın dikkatini çeken etkinliğin ardından Samsunlu kadınlar bedenleriyle 'Hayır' yazarak fotoğraf çektirdi.

Nar Kadın Dayanışma Ağı üyeleri, Üniversiteli üniversitesiz, yaşlı genç, ev hanımı öğretmen her kesimden üyelerinin kadın dayanışmasını güçlendirmek ve kadınların söylemlerini dile getirmek için tek çatık altında toplandıklarını söyleyerek; "Biz tacize, tecavüze, iyi hal indirimlerine, cinayetlere hayır diyoruz. Bu anayasa değişikliğinde kadınları koruyacak, onlara olanak sağlayacak hiç bir değişiklik yok diye hayır diyoruz.15 yıllık bu zihniyetin kadınlara reva gördüğü bu karanlığı hep birlikte yaşadık ve eğer tek adam diktatörlüğü hayata geçerse karanlık günlerin devam edeceğini biliyoruz. Biz bunu otobüste tekmelenen Ayşegül Terzi'de, çocuklarımıza reva gördükleri ensarcı zihniyette gördük. Bu zihniyet ülkede birkaç kişinin düşüncesinden ibaret değil aksine devlet eliyle örgütlenen şiddet-taciz mekanizmasıdır. Bizler nasıl ki ülkenin her yanında el ele verip tecavüz yasasını geri çektirebildiysek bugün de ülkenin dört bir yanında şarkılarımızla, kahkahalarımızla tek adam diktatörlüğüne dur diyebiliriz ve diyeceğiz. 16 Nisan günü sandıklarda bir kez daha ağız dolusu kahkalarımızla ha ha ha ha hayır diyeceğiz" şeklinde konuştular.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
emre 2017-04-13 10:22:13

hiçbirinin yüzendede meymenet yok