banner388

Samsunlu işçi inşaatta asılı bulundu

Samsunlu işçi, çalışmak için gittiği inşaatta intihar etti. İntihara şüpheyle yaklaşan ailesi, devletten olayın aydınlatılmasını istiyor.

Samsunlu işçi inşaatta asılı bulundu

Samsunlu işçi, çalışmak için gittiği inşaatta intihar etti. İntihara şüpheyle yaklaşan ailesi, devletten olayın aydınlatılmasını istiyor.

28 Kasım 2018 Çarşamba 15:50
Samsunlu işçi inşaatta asılı bulundu

Samsun'dan Ukrayna'ya inşaatta çalışmak için giden 31 yaşındaki Mehmet Kul, çalıştığı inşaatta asılı olarak bulundu. İntihara şüpheyle yaklaşan ailesi, devletten olayın aydınlatılmasını istiyor. 

Vezirköprü ilçesi Çekalan Mahallesi’nden 2 çocuk babası demirci ustası Mehmet Kul, 2,5 ay önce bir Türk firması vasıtasıyla inşatta çalışmak için Ukrayna'ya gitti. Geçen Pazar günü eşi Dudu Kul’u arayan Türk şantiye şefi, Mehmet Kul’u kaybettiklerini haber verdi. Şantiye şefi, Mehmet’i asılı bulduklarını eşine söyledi. Acı haberi alan Kul ailesi, büyük şok yaşadı. Mehmet Kul’un cenazesini bekleyen ailesi, devletten olayın aydınlatılmasını istiyor.
 
Acılı eş Dudu Kul, "Eşim 2,5 ay önce Ukrayna’ya çalışmak için gitti. Her şey normal gidiyordu. Geçen günlerde beni aradı. 'Benim telefonumu aldılar, sosyal medya hesaplarımın şifrelerini ele geçirdiler, bana içki içirdiler, beni sarhoş gibi tanıtmaya çalıştılar’ dedi. Kendisini tehdit ettiklerini de söyledi. Gel dedim ama kendisini göndermediklerini ifade etti. Geçen Pazar günü şefi aradı. ‘Mehmet intihar etmiş’ dedi. Kendi isteğiyle intihar edeceğine inanmıyoruz. İnançlı ve namazını kılan birisiydi. Eşim kesinlikle şaibeli bir olaya kurban gitti. Kendisini götüren adamları suçluyordu. Kendisini dışladıklarını söylüyordu. Devlet büyüklerimizden bu olayın aydınlatmasını istiyoruz. Suçlu olanların cezalarını çekmesini istiyoruz” dedi. 


Baba Selim Kul, "Bir gün önce konuşmuştuk. Gel dedim. Gelemeyeceğini söyledi. Çocuğumu rezil ettiler orada. Onu dışlamışlar. Devletimizden yardım bekliyoruz. Olayın aydınlatılmasını istiyoruz. Bu olayda şüpheler var” diye konuştu. 

Çekalan Mahallesi Muhtarı Mustafa Zengin ise "Mahallemizden Mehmet Kul, 2,5 ay önce bir Türk firması vasıtasıyla Ukrayna’ya demirci ustası olarak çalışmaya gitti. Geçen Cumartesi günü asılı bulundu. Sadece şantiye şefi ailesini aradı. İnşaat firmasının merkezi Ankara’da. Hiçbir yetkilisi ne beni ne de ailesini aradı. Neden bizi aramadılar, insanımızın canı bu kadar kıymetsiz mi? Yetkililerimize, Cumhurbaşkanımızı ve bakanlarımıza sesleniyorum. Bu olay en ince ayrıntısına kadar araştırılmalı. Geride ailesi, 2 yetimi kaldı. Türkiye’de tekrar otopsi yapılmalı" ifadelerini kullandı. 

Kul ailesi, Mehmet Kul’un cenazesinin bir an önce Türkiye’ye getirilmesi için de yetkililerden yardım bekliyor. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
VEZİRKÖPRÜLÜ 2018-11-29 07:49:12

AH ZALİM GURBET AH. ALLAH RAHMET EYLESİN

Avatar
ARİF KARAASLAN 2018-11-29 14:20:00

ALLAH RAHMET EYLESIN HANGI FIRMAYLA GITTI BELLI DEGIL MI

Avatar
NECDET 2018-11-29 16:10:45

Allah rahmet eylesin. Rabbim taksiratını affetsin. İki kelam etmeden edemeyeceğim. Yukarıda yurt dışına götürdüğü söylenen kişi benim hem teyzemin oğlu hem eniştem olur. Kendisi formen olarak oraya girmiştir. Aradığı söylenen kişi kendisidir. Ama şantiye şefi değildir. Atfedilen suçlamalar için üzüldüm. Onunla birlikte dünyanın neresine giderseniz gidin ailenizin yanında olduğunuzdan daha güvenlikte olursunuz. Ayrıca oraya eniştem diğer iki kardeşi ile birlikte gitmiştir. Onlarda emin olun onun kadar iyi insanlardır. Hepsi de kimseyi sahipsiz bırakacak insanlar değildir. Yukarıda bahsedildiği gibi içkide içmezler. Aynı sofraya siz oturmadan oturmayan insanlardır. Bilin istedim vefat eden kişinin her türlü işlemleriyle bizzat kendileri ilgileniyorlar. 3 kardeş işlerini bırakıp vefat eden şahsın cenazesini Ukrayna'dan alıp ailesine bugün teslim etmişlerdir. Kesinlikle olayın içinde ailevi bir sıkıntı var. Ailesi başkalarını suçlamaktan ziyade kendi vicdanlarına baksınlar lütfen..