banner388

Samsunlu girişimci solucan işiyle para kazanıyor

Samsunlu girişimci Mustafa Ellik, Kaliforniya solucanı işine girerek ekmek parasını kazanıyor.

Samsunlu girişimci solucan işiyle para kazanıyor

Samsunlu girişimci Mustafa Ellik, Kaliforniya solucanı işine girerek ekmek parasını kazanıyor.

21 Şubat 2018 Çarşamba 09:59
Samsunlu girişimci solucan işiyle para kazanıyor

Samsun haber - Samsun'da solucan ve gübre üretimi işine giren 42 yaşındaki girişimci Mustafa Ellik, 200 bin Kaliforniya solucanı satın aldı. Daha sonra 200 bin Kaliforniya solucanını üreterek 1 milyona ulaşan Ellik, solucanların dışkısı sayesinde organik gübre elde ediyor.

"İNSANLAR KANSER OLUYOR"

Kaliforniya solucanı ile organik gübre elde etme işinin çok faydalı ve kazançlı olduğunu belirten Ellik, "Solucan ve gübre üretimiyle ilgili yaptığım araştırmalar sonrasında kendime bir tesis kurdum. Solucanlarımız için ilk olarak uygun bir ortamı sağlamaya çalıştım. Özellikle onların üremesi ve gübre yapması için nemli bir ortam olması lazım. 15 ila 25 derece arasındaki bir oda sıcaklığını mutlaka yakalamamız gerekiyor. Onlara kaliteli bir mama vermemiz lazım. Solucanlar bu mamayı tükettikten sonra bu tükettikleri gıdaları salgılayarak organik ve verimli bir gübre haline getiriyorlar. Biz de bu gübreleri alıp kuruttuktan sonra çiftçi gibi toprakla uğraşan her kim varsa hepsine satıyoruz. Sattığımız gübrelerin hepsi de organik olmuş oluyor. Malum olduğu gibi topraklarımız kanser oldu. Bununla beraber sularımız ve ardından insanlarımız da kanser oluyor. Hem topraklarımızı hem de sağlığımızı kurtarmak adına bu işe girdiğimizi de söyleyebilirim” dedi. 

"2 KATINA ÇIKARACAĞIM"

Aylık ortalam 2-3 ton arasında gübre elde ettiğini söyleyen Ellik, "Ben bu işe başlarken 200 bin civarında solucanım vardı. Ama her 3 ayda bir solucanlarımın üremesini sağlayarak sayılarını artırdım. Bu sayede gübrelerde de artışlar meydana geldi. Şimdilerde 2-3 ton gübre alıyorum ancak önümüzdeki aylarda gübre üretimini de 2 katına çıkaracağıma inanıyorum. Bu işin kazancından da çok memnunum. Ürettiğim bir ton gübreden 2 bin 500 TL para kazanıyorum” diye konuştu.

Son Güncelleme: 21.02.2018 17:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kemal aydın.. 2018-02-21 10:52:32

....bu memleketin senin gibi atılımcılara ihtiyacı var...
Onun için seni yürekten kutluyorum değerli
kardeşim...

Misafir Avatar
mustafa ellik 2018-02-21 19:18:29 @kemal aydın..

çok teşekkür ederim kemal bey inşAllah hep beraber bu toprakları kurtaracağız çocuklarımıza sağlıklı bir vatan toprağı bırakmak için elimizden geleni yapmalıyız yoksa bizleri yavaş yavaş öldürüyorlar
9

Beğenmedim! (0)
Avatar
Hüseyin 2018-02-21 22:33:32

Tebrik ederim

Avatar
celıl unal 2018-02-21 23:28:50

gercekten guzel bır ıse bulasmıssın ısın ıcınde uretmek satmak ve cevreyı koruma var basarılarının devamını dılıyorum sınoptan selamlar