banner388

Ukrayna’ya son yıllarda Türkiye’den birçok turist gitmekte. Bunun en büyük etkenleri vizesiz seyahatin mümkün olması. Hatta artık pasaportta bile gerek kalmadan sadece yeni kimlik kartıyla seyahatin mümkün. Tabii diğer bir sebep ise Ukrayna’nın ucuz olması. Ulaşımda kolay olunca herkes Ukrayna’ya gider oldu. Bende 2 kez Ukrayna’yı ziyaret etme fırsatım oldu. Son ziyaretim sırasında ise ülkenin kültür başkenti sayılan Lviv şehrineydi.

Lviv Ukrayna’nın en hareketli şehirleri arasında başı çekiyor. Büyük parkları, hesaplı restaurantları, çılgın gece hayatıyla Lviv görülmesi gereken bir şehir.

Booking üzerinden ayarladığım otelime eşyalarımı bıraktıktan sonra kendimi sokağa atıyorum. İlk durağım kendime şehir haritası edinmek için Information Center. Gitmek istediğim yerleri önceden belirlemiştim ama elimde harita olmasında fayda var.

Lviv’de Gezilmesi Gereken Yerler:

1.    Rynok Meydanı
2.    Belediye Binası ve Kulesi
3.    Lviv Coffee Mining Manufacture
4.    Dominican Katedrali ve Manastırı
5.    Opera Binası
6.    Lychakiv Mezarlığı

Rynok Meydanı

Şehrin tam kalbi desek hiç de yanlış olmaz aslında. Rynok meydanında 10’larca kafe, restaurant ve tarihi bina bulunmakta. Başınızı çevirdiğimiz her kösede kilise görebilirsiniz. Şehri gezmeye başlamadan burada turizm ofisinden haritada alabilirsiniz.

Belediye Binası ve Kulesi

Belediye binası şehrin ortasında bulunuyor. 1851 yılında tadilat gören Belediye gözlem kulesini bu tarih itibari ile ziyaretçilere açmıştır. Belediyenin içinden çıkabildiğiniz kule yerden yüksekliği 65 metre‘dir. Kule‘den enfes Lviv mimarisini gözlemlemek için 410 basamağı göze almanız gerekli. Belli bir yerden sonra tahtadan merdivenler insanı ürpertmiyor değil. Giriş ücreti de oldukça ucuz. Benim binaya girişim sırasında öğrenci grubu vardı aralarına kaynayıp ücretsiz girdim.

Çalışma Saatleri: 08:30-18:00


Giriş Ücreti: 10 Grivni

Lviv Coffee Mining Manufacture

Meydanın hemen köşesinde yer alan Lviv Coffee Kahve tutkunları için cennet sayılabilecek bir mekan. İsterseniz kahvenizi yudumlarken kitabını okuyabilirsiniz veya kahvelerin nasıl yapıldığını izlemek için mahzenlere görebilirsiniz. Kesinlikle ziyaret etmesi gerekli.

Adres: Ukraine, Lviv oblast, Lviv, 7 Rohatyntsiv St.

Dominica Katedrali ve Manastırı

Lviv Şehrindeki Orta Çağın Mistik Mimari ve tarzını en iyi anlatan yer bu kilisedir. Yaklaşık 12. yy’da kurulmuş bir yer. 18. yüzyılın ortalarında Gotik mimariye sahip olan kilise bakımsızlıktan dolayı yıkılmak üzere iken yeniden inşa edilmiş.

Opera Binası

Ukrayna’nın genelinde olduğu gibi buradaki Opera binası müthiş ihtişamlı. Odessa’da opera izlediğim için gösterilere bilet almadım ama binanın için gezmeden de ayrılmadım tabiki de. Eğer vaktiniz varsa çok cüzi miktarlara bu müthiş tarihi binada gösteri izlemeden dönemeyiniz.

Lychakiv Mezarlığı

Ertesi gün ilk durak Dünya’daki en ilginç mezarlığı olan Lychakiv. 1786 yılında yeni Avusturya- Macaristan Krallığı Galiçya tarafından kurulmuş. Avrupa’nın en eski mezarlarındandır. Bu mezarlığı bu kadar ilginç ve farklı kılan ise mezar taşları. 18. yüzyıldan beri kullanılan bu mezarlıkta halkın değil ülkenin önde gelen insanlarının mezarları bulunuyor. Mezarlıkta genellikle Soylu Ailelerin Üyeleri, Şehrin Kültürel, Bilimsel, Manevi ve idari Elit temsilcileri gömülmüştür. Müze olarak ziyaretçilere açılan Mezarlık 42 Hektarlık bir Alanı Kaplamaktadır Mezarlıkta yaklaşık 400,000 mezar var. En eski mezar taşı 1675 yılına aittir.

Adres: Mechnykova St, 33, L'viv, Lviv Oblast, Ukraine, 79000 


Giriş Ücreti: 30 Grivni

Lviv’de Yeme ve İçme Mekanları;

Benim ziyaret edip oldukça memnun kaldığım birkaç mekan var. İçlerinde en beğendiğim ve ziyaret etmesini tavsiye ettiğim yerler ise Bar Mushly ve Pravda mekanları.

Bar Mushly

Kiliseyi çıktığımda hava kararmaya başlamıştı.Rynok meydanına doğru geri yürüyorum.Meydan’da bulunan Bar Mushly kesinlikle uğrayıp bir şeyler yiyip içmelisiniz.Fiyatları ise mekana göre oldukça uygun.1 şise kırmızı Şarap deniz mahsulleri tabağı vede çeşitli garnitürler için sadece 35 dolar ödüyorum.

Adres: Rynok Square, 35, L'viv, Lviv Oblast, Ukraine, 79000


Çalışma saatleri: 07:30-01:00

Bira Tiyatrosu Pravda

Yemek yedikten sonra Bar Mushly tam karşısında yer alan 4 katlı Bira Tiyatrosu Pravda’ya geçiyorum. Mekan oldukça değişik, giriş katında hediyelik de satın alabileceğimiz mekanın tam ortasında Bandocular var ve popüler şarkıları çalıyorlar. Oldukça eğlenceli vakit geçirdim.İsterseniz yemeğinizi burada da yiyebilirsiniz. Kendi özel biralarından içmeyi unutmayın.

Adres: Rynok Square, 32, L'viv, Lviv Oblast, Ukraine, 79000


Çalışma saatleri: 10:00-00:00

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.