banner388

Geçen hafta kaleme aldığım Chiang Mai seyahatim sırasında katıldığım turun 2. Kısmını bu hafta yayınlıyorum. Yazının ilk bölümü okumak için önceki yazılarıma göz atabilirsiniz.

Karenni Kabilesini ziyarettin sonra köyden ayrılmadan önce öğlen yemeğimi yemek vakti. Yemeğimize Karenni Kabilesinin çaldığı enstrümümanlar eşliğinde yedikten sonra bir sonraki durağımız olan ismini hatırlamadığım Şelaleye gidiyoruz. Ana yolda araçlardan indikten sonra şelaleye doğru rehberimiz eşliğinde yürümeye başlıyoruz. Rehberiz 60’lı yaşlarda Taylandlı bir amca, kendisi 10 yıl sınır polisi olarak çalışmış ve sonrasında işi bırakıp rehberliğe başlamış. 30 yıldır da rehberlik yapıyormuş. Doğayı ve bitkileri çok sevdiğini özellikle şelaleye kadar yürüdüğümüz yol üzerinde çok iyi anladım. Yol boyunca ormandaki bitkileri anlattı. Yanında getirdiği poşet ile yol boyunca çeşitli bitkileri toplayarak yaklaşık 20 dakika tırmanışın sonunda şelaleye ulaşıyoruz.

Şelale çok büyük değil ama yapısı itibari ile şelalenin düştüğü yerde havuz oluşmuş. Burada yüzebiliyorsunuz, biraz cesareti olanlar şelaleden kayabiliyor. Suyun şiddetiyle aşınan kayaların arasında oluşan oldukçada derin havuza düşüyorsunuz. Korkacak bir şey yok kayarken bir yerinizi kayalara çarpma riskiniz yok ama dikkatli olmakta fayda var. Şelaleden sonraki aktivite rafting.


Rafting

Normalde tur paketlerinde Bambu turu olarak geçiyor ama yağmur sezonu olduğu için bambularda ırmakta gezi yapmak imkansız. Bu yüzden şişme botların gelmesi bekliyoruz. Kısa bir bilgilendirmeden sonra botlara binip ilk kez yapacak olduğun raftinge geçiyoruz. Bazı yerlerde bot ters dönecekmiş gibi oluyor ve de kürekleri sıkı tutmakta fayda var. Oldukça eğlenceli 20 dakika geçirdikten sonra karaya çıkıyoruz. İlk kez rafting yaptığım için oldukça keyif aldım. Nehrin sonunda bizi bekleyen araçlara binip otelimize dönüş yoluna çıkıyoruz. Sabah 08:30 da başlayan tur akşam 18:00 de otele dönüşümle son buluyor.


 



Hemen duş alıp bir şeyler yedikten sonra saat 21:00 da başlayacak olan Boks maçına doğru stadyuma gidiyorum. Stadyum kaldığım otele oldukça yakın konumda yer alıyor. Yarım saat önceden gidip ringe yakın yerden rezervasyon yapmakta fayda var. 21:00 başlayacak olan maç gece yarısında son bulacak ve toplamda 7 müsabaka olacak. Bira siparişimi verip maçın başlamasını bekliyorum. İlk maç 13-14 yaşlarındaki çocukların maçı. Sonrasında bayanlar çıkıyor ringe. Müsabakayı izlerken bahiste oynayabilirsiniz. 5.Maç ise show amaçlı yapılmış gözleri kapalı 5 boksör ringe çıkıyor. Birbirlerini göremeyen boksörleri iterek yönlendiren ise hakem. Oldukça eğlenceli bir maçtı.


Son müsabaka ise iki farklı kulüp arasında gerçekleştirildi. Gerçek anlamda Thai Boksunu son maçta görmüş oluyorsunuz. Zevkli geçen 3,5 saat sonrasında otele dönüyorum. Bir sonraki hafta Chiang Mai şehrinde gezip görülmesi gereken yerleri, giriş ücretleri ve çalışma saatlerinin dahil oldukça detaylı şehir rehberi yazımı okuyabilirsiniz. Instagram: @around.together

Diğer seyahatlerimi okumak için; www.aroundtogether.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.