banner388

Chiang Mai Tayland’ın kuzeyin yer alan geçmişi uzun yıllara dayanan turistik bir şehir. Şehrin ana yerleşim yeri surlar içerinde yer alıyor. Konaklamak için tercih edilmesi gereken yer burası. Bende konaklamak içi bu bölgeyi tercih ediyorum. Klimalı odalar 13 fanlı odalar 10 dolar. Yağmur sezonu olduğu için havalar sıcak değil, bu yüzden fanlı odaya yerleşiyorum. Chiang Mai şehrine ziyaret etmek sebeplerimden en önemlisi de Dünya'nın en uzun boyunlu kadınlarının yaşadığı köyü görüp, Fillerle banyo yaptırmak ve sonrasında rafting. 

Kaldığım otelde bulunan tur şirketinde ertesi gün 900 Baht'a (1 dolar = 35 Baht) tur satın alıyorum. Bangkok'da Thai boksu pahalı olduğu için izleme fırsatım olmamıştı. Thai Boksunu burada nerede izleyebilirim diye düşünürken birisi geliyor yanıma ve yarın yapılacak olan boks maçını afişini bırakıp gidiyor. Sanki birisi beni duydu da özellikle yolladı. Yarın yapılacak boks maçına 400 Baht vererek bilet satın aldıktan sonra hostele dönüyorum.

Ertesi gün sabah 07:00 de kalkıyorum. Güzel bir kahvaltıdan sonra önceden anlaştığımız saat olan 08:00’da hostelden beni almak üzere araç geliyor ve diğer yolcuları da otellerinden aldıktan sonra tur rehberimiz günü programı hakkında bilgi veriyor. 


Tur Dahilinde Ziyaret Edeceğimiz Yerler
1.    Orkide Bahçeleri
2.    Fil Kampı
3.    Karenni Kabilesi
4.    Rafting
5.    Şelale
6.    Thai Box Maçı

İlk durak Orkide Bahçeleri

Herkesi otelinden aldıktan sonra Orkide Bahçelerine doğru yola çıkıyoruz. İçeride birbirinden farklı ve renkte olan Orkideler bugün ki ilk durağımız oldu. Rehberimiz yaklaşık 30 dakika zaman veriyor. İçeride orkidelerin haricinde kelebeklerinde bulunduğu bir bahçe var. Kelebekleri ve rengarenk orkideleri gördükten sonra çıkışa yöneliyorum. İçeride restaurant da mevcut eğer kahvaltı yapmadıysanız bir şeyler yeme imkanı bulabilirsiniz. İsterseniz farklı cinslerdeki tüplerin içine yerleştirilmiş orkide tohumlarından da almak mümkün.  

Herkesin araca dönmesiyle yola devam ediyoruz. Hava biraz kapalı, yağmurda hafiften yağmaya başlıyor. Bir sonraki durağımız olacak yer ise Fil kampı. Daha 3 gün önce Luang Prabang’da müthiş eğlenmiştim özellikle Mekong nehrine fillerde geçirdiğim zaman müthişti. Yaklaşık 30-35 dakika yolculuk sonunda Kampa ulaşıyoruz.

Fil Kampı 

Kamp geniş bir düzlükte kurulmuş. Filler alanda istediği gibi dolaşıyor. Kendi doğal ortamlarında gibi. Laos’u ziyaretim sırasında da farklı bir fil turuna katılmıştım. Fillere binmeden önce isteyenler üstünü değiştire biliyor. Direk Fil’in üzerine oturuyorsunuz ve hayvanın her adım attığında insan her an düşecekmiş gibi hissediyor. Arada kulaklarını size vuruyor değişik bir duygu. Fillerle gezilen alan oldukça güzel. Fillerle yaklaşık 30 dakika gezdikten sonra yakındaki nehre doğru ilerliyoruz. Fillerle birlikte banyo kısmına geliyoruz.

Bebek bir fil nehrin kenarında ve diğer turistlerde ellerindeki kovalarlar bebek fili yıkıyorlar. Bana ilginç gelmediği için uzaktan fotoğraf çekiyorum. İsteyenler 1 dolar karşılığında fillere muz ve çeşitli meyveler vererek besleyebiliyorlar.

Karenni Kabilesi

Fil kampından ayrıldıktan sonra kampa yakın bir konumdaki Dünya’nın uzun boylu kadınların olduğu köye gezmeye başlıyoruz. Köylerinde kendi yapmış oldukları hediyelik eşyalardan alarak maddi destek de bulunabilirsiniz. Oldukça da güzel hediyelik eşyalar bulunmakta. Gezip onlarla fotoğraf çekinme fırsatı buluyorum bu sırada şarkı söyleyip farklı enstrümanlar çalmaya başlıyorlar. Boyunlarına çocukluk yıllarından itibaren her sene 1 halka taktıkları için boyunları da oldukça uzun. Halka takmalarının sebebi ise önceden yaşadıkları ülke olan Myammar’da Kaplanlar kadınların boyunlarına saldırıyormuş. Kabile kadınlarında boyunlarına bu şekilde halka takarak önlem almaya çalışmış. Bugün halen bu gelenekleri devam ediyor. Kadınların yaşadığı kabilelerin Tayland’a nereden geldiklerini, kabilelerin yaşam tarzlarını ve Myammar’dan göç etme sebeplerini daha sonraki yazılarımda anlatacağım.


Turumuzdaki 3. Durağımızdan sonra Rafting yapmak ve Şelale de yüzmek üzere yolumuza devam ediyoruz. Chiang Mai gezimin devam yazısı haftaya Cumartesi günü Samsun Haber.com köşemde yer alacak. Sosyal medya hesaplarımdanda beni takip edebilirsiniz. Instagram: aroun.together, Facebook: aroundtogether

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.