banner388
banner390
banner410

Birçok kişi Filipinlerin nerede olduğu bilmiyor olabilir ama herkesin bu ülkeyi duyduğunu düşünüyorum. Filipinler Pasifik Okyanusu'nda yer alan Asya devletidir. Ülke irili ufaklı 7.645 adet ada ve adacıktan oluşur. Ülke yaklaşık 100 milyonluk nüfusuyla, Asya kıtasının en kalabalık 8. Ülkesidir. Genelde şehirlerde yaşıyor insanlar, adaların birçoğunda halen yaşam yok ama adını dünyaya duyurmuş birçok adası mevcut. Bunlarda bir taneside benimde yolumun düştüğü El Nido.
El Nido, Palawan adasının en ucunda bulunan küçük bir kıyı kasabası. Durum böyle olunca da ulaşım biraz zor oluyor. Adaya ulaşmak için başkent Manila’dan kalkan pervaneli uçaklara binmek zorundasınız. EL Nido’da bulunan havalimanı küçük olduğu için her uçağın inişi mümkün değil. Durum böyle olunca da uçak biletleri pahalı olabilir. Uçak biletlerini son dakikaya bırakmamakta fayda var.


Adaya vardıktan sonra otel rezervasyonunuz yoksa kolaylıkla oda bulabilirsiniz. Benim rezervasyonum yoktu, adaya varınca tek tek dolaşarak sordum ve beğendiğim bir otel de konakladım.


Otele yerleştikten sonra ilk iş ertesi gün çevre adalara tur düzenleyen firmaların programlarını incelemek ve fiyatlarını öğrenmek. 4 tip ada turu var ve fiyatları genelde 1000 Peso ( 1 dolar=46 Peso). Benim gitmek istediğim tur C ve 3 kişi aynı anda aldığımız için birazda pazarlık ile kişi başı 800 peso ya kadar indirdik. Bu fiyata şnorkel ve gözlük dahil sadece ben 50 peso fazla vererek palet kiraladım.

Eğer El Nido adasında zamanınız varsa C turu dışında A turuna da katılmanızı şiddetle öneririm. Aslında bütün turlarda göreceğiz yerden birbirinden güzel. Tur satın alma işini de hallettikten sonra ertesi gün 08:30 da turu satın aldığımız yerde buluşmak üzere anlaşarak ayrılıyoruz.

Saat 9 ‘da denize açılmaya başlıyoruz. Yaklaşık 30 dakika sonra ilk durağımız olan Hidden Beach’e varıyoruz. Yol boyunca insan nereye bakacağını şaşırıyor. Kaptan Hidden Beach’e ulaştığımızı ve içeri yürümemiz gerektiğini söylüyor. Tekne’nin durduğu yerden sahili göremiyorsunuz. Ama içeriye yürüdükten sonra sizi bembeyaz un gibi kumların olduğu harika bir sahil karşılıyor. El Nido için birçok kişiden duyduğum Saklı Cennet kelimesinin hakkını daha ilk durağımızda fazlasıyla hakettiğini anlıyorum. Hidden Beach de yaklaşık 40 dakika falan zaman geçirdikten sonra tekneye dönüp ikinci durağımız olan Star Beach’e gidiyoruz.

Star Beach de hem yemeğimizi yiyip hem de dalış yapacağız. Grubumuz da fazla kişi olmadığı için biz yüzmeye başlamadan önce yemeğimiz sahildeki masalar yerinde teknede yer misiniz diye sorduğu bizde tamam dedik. Sahilde zaten daha kalabalık gruplar masaları kullanıyor. Biz denizin keyfiniz çıkartırken yemeğimiz hazırlanıyordur. Star Beach de müthiş bir yer, resiflere dalıyoruz. Deniz yıldızları rengarenk balıklar, adını bilmediğim ve ilk kez gördüğün deniz canlıları olağanüstü bir yer. İnsan denizden hiç çıkmak istemiyor.

Yemek hazır olunca kaptan yemek için çağırıyor. Tekneye çıktığım da hayatımda bir turda yediğim en güzel öğle yemeğini hazırladıklarını görüyorum. Sadece bu yemeğin fiyatı bile sahilde 10-12 dolar civarında olacağına hiç şüphem yok.

Yemeğimizi yedikten sonra Kaptan’a biraz daha yüzelim burası süper diyoruz. Zaten 3 kişi olduğumuz için kaptan tamam diyor. Yemekten artan ekmekleri denize bırakmamızla etrafımız bir anda yüzlerde balık geliyor. Burada isterseniz kayaking kiralayabilirsiniz. Ben daha önce denediğim için tercih etmedim.

Star Beach den sonra Talisay Beach gidiyoruz burası diğer plajlara göre daha büyük fakat plajı ziyaret edenler plajı temiz bırakmamışlar. Plajda biraz gezinip fotoğraf falan çektikten sonra dönüş yoluna doğru hareket etme vakti geliyor. Yaklaşık 30 dakikalık tekne yolculuğu sonucunda El Nido adasına dönüyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.