banner388

Samsunlu Gençler Türkiye 1'incisi Oldu

Samsun'daki Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri hazırladıkları girişimcilik projesiyle Türkiye 1’incisi oldular.

Samsunlu Gençler Türkiye 1'incisi Oldu

Samsun'daki Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri hazırladıkları girişimcilik projesiyle Türkiye 1’incisi oldular.

04 Kasım 2016 Cuma 14:18
Samsunlu Gençler Türkiye 1'incisi Oldu

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi 12. sınıf öğrencisi Mustafa Yorulmaz ve takım arkadaşı Alp Onur, yaz tatilini değerlendirmek için Innocampus’ün hazırladığı kampta Alzheimer hastalarına ve kaybolan eşyalara yönelik hazırladıkları girişimcilik projesi ‘GPS Tabanlı Mobil Takip Sistemi' ile Türkiye 1’incisi oldular. 

İki gencin Alzheimer hastalarının takip edilmesi ve kaybolan eşyaların bulunması fikrinden yola çıkarak hazırladıkları proje,Türkiye Geneli Girişimcilik Yarışması İmpact Hub’da Türkiye 1.si olarak, Lizbon’da gerçekleşen Websummit 2016 zirvesine katılma hakkı kazandı. 

Projenin mimarlarından Mustafa Yorulmaz, “Geçtiğimiz yaz tatilini değerlendirmek için gittiğim İnnocampus’ün hazırladığı girişimcilik kampında Alp Onur ile tanıştım ve birlikte ‘GPS Tabanlı Mobil Takip Sistemi’ yapmaya karar verdik. Alzheimer hastalarının yön duygularını kaybetmesi ve sürekli kaybolmalarının yakınlarına yaşattığı sıkıntıları düşünüp bu projeyi hazırladık. Okul müdürümüz Zahit Köseoğlu ve Atakum’a İmam Hatip Yaptırma ve Yaşatma Dernek Başkanımız İbrahim Sandıkçı projemize destek sözü verdi ve bu projemizle TÜBİTAK’a da başvurmayı düşünüyoruz” dedi.

 

Son Güncelleme: 05.11.2016 17:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.