banner388

Samsunlu Gazi O Geceyi Anlattı

15 Temmuz gecesi Ankara'da Genelkurmay Başkanlığı önünde yaralanan Samsunlu Murat Altunışık, o gece yaşadıklarını anlattı.

Samsunlu Gazi O Geceyi Anlattı

15 Temmuz gecesi Ankara'da Genelkurmay Başkanlığı önünde yaralanan Samsunlu Murat Altunışık, o gece yaşadıklarını anlattı.

10 Ağustos 2016 Çarşamba 13:47
Samsunlu Gazi O Geceyi Anlattı

15 Temmuz'da yaşanan darbe gecesi yaralanan Samsunlu gazi Murat Altunışık, o gece yaşadıklarını kendisini ziyarete gelen Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı'ya anlattı.

İşte o gece yaşananlar ve Altunışık'ın yaralanma olayı:

"Ankara’da yaşayan kız kardeşimi ziyarete gitmiştim. Gece haberi alır almaz meydanlara indim. Halk arasında müthiş bir birliktelik vardı, sanki herkes birbirinin kardeşi gibiydi. Genelkurmay Başkanlığı önüne giderken eşimi arayamadım üzülür, panik olur diye. Bu nedenle de babamı aradım ve ‘Baba, Ankara'da helikopterler mermi yağdırıyor, tanklar şehrin içinde ve Genelkurmay Başkanlığı’na doğru gidiyoruz. Geri dönemeyebiliriz, o nedenle de hakkınızı helal edin’ dedim. Bunun karşılığında babamdan çıkan tek cümle: ‘Sakın geri döneyim deme, ben seni bugünler için yetiştirdim. Öleceksek, şehit olacaksak bugün olacak. Ben Samsun’da meydandayım. Sakın oraları bırakma, gerekirse canını ver ama geri dönme.’ Telefonu kapatıp Genelkurmay Başkanlığı’nın önüne vardığımızda her yer savaş alanı gibiydi, polisler ateş altındaydı. Genelkurmay’ın kapısına yaklaşmak zordu. Bir yandan kapıdaki askerler, diğer yanda helikopterlerden gelen mermilerle ortalık karışmış ve biz de hedef küçültmek için yerlere yatıyorduk. Her seferinde bu kez vurulduk diye içimden geçiriyordum ki sonra izli mermiler üzerimize yağmaya başladığı ve kaçacak yerimiz kalmamıştı. Mermi atışları bitipte ayağa kalktığımda yerlerde şehit olanlar, ayağı kolu kopan ağır yaralılar vardı. O anda birden sol koltuk altımda bir ağrı belirdi ve kanamam olduğunu gördüm. O arada gelen motosikletli bir polis memuru beni alıp Ankara Numune Hastanesi’ne yetiştirdi. Sol koltuk altına isabet eden şarapnel parçası akciğerimi ve kalın bağırsaklarımı yaralamıştı. 11-12 günlük tedavi sonrasında Samsun’a gitmek istediğimi belirttim ve beni Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirdiler. Şu anda çok şükür durumumuz iyi, devletimizden Allah razı olsun ki bizlere sahip çıkıyor” 

Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı ise, “Bundan sonraki süreçte kurum olarak biz sizlerle beraberiz ve derdiniz sıkıntınız olursa çekinmeden bizimle irtibata geçebilirsiniz. Eğer sizler olmasaydınız belki de bugün bizler böyle özgür yaşayamayacaktık. Ülkemizin her noktasındaki meydanları dolduran halkımız sayesinde bugünümüzü yaşıyor ve geleceğe umutla bakıyoruz” dedi.
 

Son Güncelleme: 10.08.2016 14:06
Anahtar Kelimeler:
OrduMadalyaRozetSSCB
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.