banner388
banner390
banner410
banner408

Samsunlu Esnaftan Halep’e 4 Kamyon Yardım

Samsun’da, Halep’te yaşanan insanlık dramına yardımda bulunmak amacıyla bir kuaför 4 kamyon yardım malzemesi topladı.

banner269

Samsunlu Esnaftan Halep’e 4 Kamyon Yardım

Samsun’da, Halep’te yaşanan insanlık dramına yardımda bulunmak amacıyla bir kuaför 4 kamyon yardım malzemesi topladı.

16 Aralık 2016 Cuma 13:45
Samsunlu Esnaftan Halep’e 4 Kamyon Yardım

Samsun’un İlkadım ilçesindeki Çiftlik Mahallesi Hakkı Bey Sokak'ta bayan kuaförlüğü yapan 32 yaşındaki Hüseyin Alhan, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca düzenlenen etkinliğe katkıda bulundu. Kampanya kapsamında destek çalışmalarına başlayan Ayhan, 4 kamyon yardım malzemesi topladı. Kendi çalışanları ve çevre esnafı ile birlikte bir dükkan dolusu yardım malzemesini kamyonlara yükleyen kuaför Hüseyin Alhan, yardımları Reyhanlı Sınır Kapısı'na götürecek. 

Yardımların devam edeceğini belirten Alhan, “İHH’nin düzenlediği ‘Halep’e Yol Açın’ kampanyasında Reyhanlı Sınır Kapısı'na gideceğiz. Biz buna dün karar verdik. Bunu da sosyal medyada paylaşmak istedik. Samsunlu vatandaşlarımız ve esnafımız buna çok duyarlı oldu. Burada vatandaşlarımızdan ve esnaflarımızdan bize montlar, kabanlar, ilaçlar, gıdalar çok yoğun bir şekilde geldi. Bir günde 4 tane kamyon yükledik ve şuanda bunları tırlara yerleştirmek için yola çıkacağız. Yarın da 500 konvoy şeklinde Halep’te miting düzenlenecek. Reyhanlı Sınır Kapısı'nda bu topladığımız erzakları oradaki kardeşlerimize ulaştırmayı planlıyoruz” dedi.
Samsun halkının kendisi ile gurur duyması gerektiğinin altını çizen Alhan, “Bence Samsun halkı kendi ile gurur duymalı. Çünkü bu yardım bir anda çığ gibi büyüdü. Telefonlarım 24 saat boyunca hiç susmadı. Yardım için herkes elini vicdanına koydu. Oradaki kardeşlerimizin çığlıklarına, seslerine bir nebze de olsun duyarlı olup, onların yanında olmaya çalışıyoruz. Bunda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Biz bu duyarlılığı, güçlülüğü ve birlikte olduğumuz sürece daha çok yardımlar ulaştıracağız. Ben sadece kuaförüm. Kuaförümdeki müşterilerim ve çevremiz sayesinde bu kadar yardım topladık. Herkes bunu yapabilir. Biz birlik olduğumuz sürece güçlüyüz” diye konuştu.
 

Son Güncelleme: 17.12.2016 15:57
Anahtar Kelimeler:
SamsunYardım
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Osman soylu 2016-12-16 11:54:02

Bu milletimizin çömertligi her şeye deger.Allah bunun bereketini veriyor.eksilmiyor fazlalaşıyor.