banner388

Samsunlu Esnafa Babalar Günü Şoku

 Samsunlu esnaflar beklentilerin aksine, "Babalar Günü'nde, Sevgililer Günü ve Anneler Günü'ndeki gibi hareketlilik olmamasından yakındılar.

Samsunlu Esnafa Babalar Günü Şoku

 Samsunlu esnaflar beklentilerin aksine, "Babalar Günü'nde, Sevgililer Günü ve Anneler Günü'ndeki gibi hareketlilik olmamasından yakındılar.

19 Haziran 2016 Pazar 15:42
Samsunlu Esnafa Babalar Günü Şoku

Babalar Günü bir çok ülkede olduğu gibi ülkemizde de Haziran ayının 3. haftası kutlanıyor. Her özel günde olduğu gibi Babalar Günü’nde de insanlar babalarını ve eşlerini sevindirmek için küçük sürprizler yapıp hediyeler alıyorlar. Son yıllarda babalara fazla hediye alınmadığından dert yakınan esnaflar, Sevgililer ve Anneler Günü’nde hediye satışlarının daha çok olduğunu belirttiler.
İnsanların hayat mücadelesi vermekten hediye alamadıklarını söyleyen hediye mağazası işletmecisi Muhammet Çakar, “İnsanlar gerçek hayat mücadelesi içerisinde oldukları için hediye alamıyorlar. Esnafın ve vatandaşların ekonomik durumu hiç iç açıcı değil. Bu sebeple hediye almak lükse giriyor. Son 2-3 senedir Babalar Günü'nde hediye satışları istenilen seviyede değil. Ancak insanlar Sevgililer Günü’nde daha yoğun bir çaba içerisinde oluyorlar. Anneler Günü’nde de hediye satışları ve hareketlilik bir hayli fazla oluyor. Baktığımız zaman durum itibariyle insanların babalar gününü pek önemsemedikleri ortada. Babalar ne kadar da çok geçim yükünü çekse de çocukları ve eşleri onları çok önemsemiyor gibi görünüyor” şeklide konuştu.

“BABALARI YERİNE SEVGİLİLERİNE HEDİYE ALIYORLAR”
Vatandaşların daha çok sevgililerine hediye aldığını belirten hediyelik eşya dükkanı çalışanı Yasemin Kabadayı, “Babalar Günü öncesinde satışlarda son 2 senedir düşüş içerisinde. Sıcak hava ve Ramazan ayının etkisiyle insanlar hem dışarı çıkıp alışveriş yapmıyorlar hem de geçim mücadelesine daha çok önem veriyorlar. Sadece hediyeciler değil bütün esnafların işleri kötü. Hediye almak için gelen az sayıda insan da genelde babalarına Oscar Ödülü hediyesi alıyor. Üzerine ‘Yılın En İyi Babası, En yakışıklı Babası, En fedakar Babası’ gibi ifadeler yazdırıyorlar. Sevgililer Günü'nde satışlarımız daha iyiydi. İnsanlar babalarına hediye almak yerine sevgililerine hediye almayı daha çok tercih ediyorlar” şeklinde konuştu.
İnsanların Babalar Günü'nü sosyal medya aracılığıyla kutladığını söyleyen tuhafiyeci esnafı İhsan Öztürk ise, “Artık Babalar Günü, yeni moda olan sosyal medyadan kutlanıyor. İnsanlar babalarına kıyafet ya da hediye almak yerine sosyal medyadan fotoğraf paylaşarak Babalar Günü'nü kutlamayı seçiyor. Durum böyle olunca da biz esnaflar Babalar gününde iş yapamıyoruz. Bu balar gününde sadece 1 pantolon satabildim” diye konuştu.
Aksesuar giyim üzerine satış yapan esnaf Murat Çatalsakal’da, “Babalar Günü'nde eskisi gibi bir alışveriş gerçekleşmedi. Alışveriş yapanlar da cüzdan ve kemer satın aldılar. Anne ve Sevgililer Günü'nde ise işler tam tersine dönüyor. O günlerde Babalar Günü'nün aksine daha güzel satışlar yapıyoruz. Biz esnaflar Babalar Günü'nden umduğumuzu bulamadık” dedi.

Son Güncelleme: 19.06.2016 16:02
Anahtar Kelimeler:
SamsunBabaEsnaf
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.