banner388

Samsunlu Esnaf 90 Bin TL Kredi Çekti, Ancak...

Samsun'da esnaflık yapan bir vatandaş çektiği 90 bin TL'lik krediden birkaç ay sonra vefat etti. Peki borç ne oldu?

Samsunlu Esnaf 90 Bin TL Kredi Çekti, Ancak...

Samsun'da esnaflık yapan bir vatandaş çektiği 90 bin TL'lik krediden birkaç ay sonra vefat etti. Peki borç ne oldu?

20 Temmuz 2016 Çarşamba 15:42
Samsunlu Esnaf 90 Bin TL Kredi Çekti, Ancak...

Vefat eden 4 çocuk babası 42 yaşındaki O.K.,Samsunlu esnaf, kredi kooperatifi arayıcılığıyla çektiği 90 bin TL’lik krediyi sigortalattığı için borcun tamamını sigorta şirketi ödedi ve esnafın geride kalan varisleri bu borçtan kurtulmuş oldu. Esnaf Eğer çektiği krediyi sigortalatmasaydı eşi 22 bin 500 lira, 4 çocuğu ise kişi başına 16 bin 869 TL para ödeyecekti.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Samsun Atakum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, “ Esnaf ve sanatkarlarımızın çektikleri kredilere sigorta yaptırmaya pek yaklaşmıyorlar, ancak sigorta esnafların geleceği ve hayat garantisidir. Bunun bir örneğini yaşamış olduk, 42 yaşındaki bir esnafımız bizden 90 bin TL kredi kullandı, kendisine bir bankadan hayat-vefat sigortası yaptık. Bu kardeşimiz borcunun birkaç taksitini ödedikten sonra kalp krizi geçirerek vefat etti. Sigorta sayesinde 90 bin liralık kredi borcu kapatılarak, esnafımız ne ailesine borç bıraktı ne de kefilleri bu borcun altında kaldı. Ödemiş olduğu borcun bir miktarı da ailesine geri verildi. Tüm esnafımız başlarına bir şey geldikten sonra geride kalanlara borç bırakmamak için mutlaka çektikleri kredileri sigortalatsınlar. Bu esnafımız, hayat sigortasını yıllık 540 liradan yaptı ve 90 bin lirasını kurtardı. Bu örnekten yola çıkarak diğer esnaflarımız da kredilerini sigortalatabilirler.”

Son Güncelleme: 20.07.2016 15:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.