banner388

Samsunlu esnaf 5 kişiye umut oldu

Samsun'da esnaflık yapan 56 yaşındaki İsmail Onur'un organları 5 kişiye umut oldu. Onur'un oğlu Mehmet Can Onur, "Babam toprak olmaktansa umut olmayı tercih etti" dedi.

Samsunlu esnaf 5 kişiye umut oldu

Samsun'da esnaflık yapan 56 yaşındaki İsmail Onur'un organları 5 kişiye umut oldu. Onur'un oğlu Mehmet Can Onur, "Babam toprak olmaktansa umut olmayı tercih etti" dedi.

08 Mayıs 2018 Salı 11:52
Samsunlu esnaf 5 kişiye umut oldu

Samsun'da esnaflık yapan 56 yaşındaki 2 çocuk babası İsmail Onur'un organları 5 kişiye umut oldu. İsmail Onur'un oğlu Mehmet Can, "Babam toprak olmaktansa umut olmayı tercih etti" dedi.

Edinilen bilgiye göre İsmail Onur, yaşadığı beyin kanamasının ardından 3 Mayıs tarihinde özel bir hastanenin yoğun bakım servisine kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen Onur'un beyin ölümü gerçekleşti.

Organ ve Doku Nakli Samsun Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Dr. Mehmet Kazak, organ bağışı konusunda ailenin onayını aldı. Onur’un 2 böbreği ve 2 korneası Ondokuz Mayıs Üniversitesinde nakil bekleyen hastalara götürülürken, karaciğer ise THY’ye ait tarifeli uçakla İstanbul’da nakil bekleyen bir hastaya gönderildi. 

Nakil hakkında konuşan Dr. Mehmet Kazak, "İsmail Onur, beyin kanaması nedeniyle 5 gün önce yoğun bakım sevisine yatırıldı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi, onurlu bir davranışta bulunarak organları bağışlama kararı aldı. Biz de böylece durumu Ulusal Koordinasyon Merkezine bildirdik. Yapılan doku ve kan testleri sonucunda 2 böbrek ve 2 kornea OMÜ’ye gönderildi. Karaciğer ise İstanbul’da nakil bekleyen bir hastaya gönderildi. İsmail Onur, binlerce organ bekleyen hastalardan 5’ine umut oldu. Allah rahmet eylesin. Aileye de sabırlar diliyorum" dedi. 

"BABAM UMUT OLMAYI TERCİH ETTİ"

Babasıyla organ bağışı konusunu daha önceden de konuştuklarını söyleyen 33 yaşındaki oğlu Mehmet Can Onur, "Babamla beraber organ bağışı konusu hep konuşuyorduk zaten. Beraber iş yapıyorduk. Babam, toprak olmaktansa başkalarına hayat vermeyi tercih etti. Birebir konuşmalarımızda da bunlardan bahsediyordu. Organları alan insanlara sağlık diliyorum” diye konuştu.


 
Hastanın en yakın arkadaşı Nedim Karakaş ise, "Onur ailesinin başı sağolsun. Tüm insanlık adına çok güzel bir arkadaşımızı kaybettik. Elinden geldiğince herkese yardım eden, paylaşmayı bilen arkadaşım ölümünde de paylaştı. En az 5 kişiye faydası olacak. İnşallah bu organlardan faydalanacak insanlara sağlık diliyorum" dedi.
 
İsmail Onur’un organları, 3 saatlik bir çıkarım işleminin ardından nakil bekleyen hastalara gönderildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
gözlemci 2018-05-08 11:59:19

Allah rahmet eylesin.

Avatar
Seiko 2018-05-08 14:27:22

Allah rahmet eylesin. Geride biraktiklarina da sabir versin.

Avatar
arif erkmen 2018-05-08 21:46:11

Allah rahmet eylesin guzel kalpli abim ailesine sabirlar dilerim

Avatar
Hüseyin erzurum 2018-05-09 15:17:49

İsmail abimize Allah rahmet eylesin bu güzel davranisindan dolayi inşAllah mekani cennet olur bağişladiği karaciger amcamin kizina nakil yaptilar gencecik bir anneye ve 3 tane cocugunu umut ışiği oldu Allah ismail abi ve ailesinden razi olur inşAllah burdan ailesini şükranlarimizi sunariz Allah razi olsn

Avatar
mehmet aktaş 2018-05-10 13:36:20

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun kardeşimin...GÜZEL GÜNLER GERİDE KALDI...