banner388
banner390
banner410
banner408

Samsunlu dev firma hakkında suçlama!

Orta Karadeniz bölgesinin tek entegre işletmesi konumunda bulunan ve üreticileri maliyetin altında bir fiyatla üretim yapmaya zorladığı öne sürülen Köytür hakkında üreticiye 5 milyon TL'ye yakın borcu bulunduğu iddia edildi.

banner269

Samsunlu dev firma hakkında suçlama!

Orta Karadeniz bölgesinin tek entegre işletmesi konumunda bulunan ve üreticileri maliyetin altında bir fiyatla üretim yapmaya zorladığı öne sürülen Köytür hakkında üreticiye 5 milyon TL'ye yakın borcu bulunduğu iddia edildi.

18 Ekim 2017 Çarşamba 12:08
Samsunlu dev firma hakkında suçlama!

Samsun haber - Samsun Kanatlı Hayvan Eti Hayvansal Birliği Başkanı İsmail Cengiz Belli, Samsun'da yaklaşık 80 kanatlı hayvan üreticisinin çalıştığı bölgenin tek entegre tesisi olan Köytür ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"22-23 aydan beri alacağı olan firmalar var"

Köytür (Yemsel Tavukçuluk AŞ) adına üretim yapan üreticilerin 15 Ekim itibarıyla üretimi durdurduğunu belirten Belli, bir kanatlı hayvanın 2.670 kuruşa mal olduğunu, buna karşın 2.616 kuruş ödeme aldıklarını kaydederek, "Bu yetmiyormuş gibi 2015 yılında bu yana üreticinin yaklaşık 5 milyon TL'ye bulan alacakları da ödenmedi. 22-23 aydan beri 80 bin liradan 50 bin liraya kadar Köytür'den alacağı olan firmalar var. Üreticilere verdiği civciv ve yemin de kalitesi son derece düşük. Biz üretimi durdurmadan önce birliğimizin kararını Köytür'e bildirdik. 15 gün süre verip, gelin uzlaşalım dedik. Ama maalesef bizleri kendi işçileri gibi gördükleri için hiç arama zahmetinde bile bulunmadılar. Bu zamana kadar ırgat gibi çalıştık. Şu anda çok büyük bir borç içindeyiz. 2015 yılından bu yana 5 milyon TL'ye yakın birikmiş bir alacağımız var. 2015'te idari kayyum atandı ama adeta noterlik görevi yapıyor. Örneğin Bakpiliç'e Ankara'dan kayyum atandı, geçen sene tavuk etinin dip yaptığı bir dönemde Bakpiliç 62 milyon TL kar yaptı. Köytür şu anda bizleri maliyetimizin altında üretim yapmaya zorluyorlar. Tekelliğini kullanarak üreticiyi mağdur ediyor" dedi. 

"Köytür de iflas edecek"

Üretim yapacak ekonomik durumlarını kaybettiklerini belirten Belli, " Köytür bize civciv veriyor. Herkesin almadığı kalitede civcivler. Yemde de istediğimiz gibi hammaddeler koymuyor. Yem kalitesinin de düzeltilmesi gerekiyor. Köytür  bu tutumdan vazgeçmediği takdirde üretici de Köytür de iflas edecek. Bizim bazı duyumlarımız da var şirketle ilgili. Bugün Asliye Ticaret Mahkemesi'nde iflas erteleme davası var. Biz de üreticiler olarak sıkıntılarımızı mahkeme başkanına anlatacağız" dedi. 

Kaynak: Gazete Gerçek/ Gülsüm Atik 

Son Güncelleme: 18.10.2017 18:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.