banner388
banner390
banner410
banner408

Samsunlu çift engel tanımadı! Büyük başarı

Samsun'da düzenlenen Tekerlekli Sandalye Dans Sporu Türkiye Şampiyonası'nda Samsunlu çift Türkiye ikincisi olarak büyük bir başarıya imza attı.

banner269

Samsunlu çift engel tanımadı! Büyük başarı

Samsun'da düzenlenen Tekerlekli Sandalye Dans Sporu Türkiye Şampiyonası'nda Samsunlu çift Türkiye ikincisi olarak büyük bir başarıya imza attı.

06 Ocak 2019 Pazar 17:21
Samsunlu çift engel tanımadı! Büyük başarı

Samsun Haber-Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100. yılı kutlama programı kapsamında Samsun'da Tekerlekli Sandalye Dans Sporu Türkiye Şampiyonası düzenlendi. Şampiyonaya serbest stil çiftler (combi), dans sporu tek erkekler kategorisinde yarışan Samsun ekibi serbest stil çiftlerde Gizem Sarıgöl, Burak Bolat çifti Türkiye ikincisi, serbest stil tek kadınlar da ise Gizem Sarıgöl Türkiye ikincisi oldu

Şampiyona hakkında bilgi veren tekerlekli sandalye dans antrenörü Gamze Birsöz, “Bugün Samsun’da bu şampiyonanın 3.sünü gerçekleştiriyoruz. Şampiyonaya İzmir, İstanbul, Antalya, Ankara ve Samsun’dan toplam 20 yarışmacı katıldı. Mersin’den gelecek 11 sporcu hava muhalefeti nedeniyle katılamadı. Burada kazanan sporcular milli takıma seçilip Türkiye’yi Avrupa’da temsil etme şansı kazanacak” ifadelerini kullandı. 

Tüm Türkiye’ye bu sporu yaymak istediklerinin altını çizen Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk, “Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışını Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonunun bu güzel organizasyonuyla kutlamış oluyoruz. Bu organizasyonu Samsun’da düzenlemekten dolayı çok mutluyuz. Tekerlekli sandalye dans branşı, federasyonumuzun yeni bir branşı olarak dikkat çekiyor. Paralimpik bir özelliği var ama henüz dünya genelinde paralimpik oyunlarda faaliyetlerini tamamlayamadığı için yarışma şansı bulamıyor. Biz 3 yıldan beri bu branşta elimizden geldiği kadar Türkiye’ye yaymaya çalışıyoruz. Bu kapsamda katılan sporcu arkadaşlara teşekkür ediyorum” sözcüklerini kullandı. 

Şampiyonada yapılan gösteriler seyircilerden büyük alkış aldı. 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mete Karayel 2019-01-06 21:35:22

helal olsun