banner388

Samsunlu Başkan Canan Karatay'dan Özür Bekliyor

Samsun İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Rasim Kaplan, Prof. Dr. Canan Karatay'ın, 'Ömrünüzün kısalmasını istemiyorsanız kesinlikle bal yemeyin' açıklaması üzerine,'60 bin arıcının emeği hiçe sayılmıştır. Arıcılar olarak özür bekliyoruz' dedi.

Samsunlu Başkan Canan Karatay'dan Özür Bekliyor

Samsun İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Rasim Kaplan, Prof. Dr. Canan Karatay'ın, 'Ömrünüzün kısalmasını istemiyorsanız kesinlikle bal yemeyin' açıklaması üzerine,'60 bin arıcının emeği hiçe sayılmıştır. Arıcılar olarak özür bekliyoruz' dedi.

28 Şubat 2017 Salı 13:55
Samsunlu Başkan Canan Karatay'dan Özür Bekliyor

TÜYAP 3. Karadeniz Kitap Fuarı'na konuşmacı olarak katılan Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay’ın, “Ömrünüzün kısalmasını istemiyorsanız kesinlikle bal yemeyin. Bal ve pekmez benim gözümde sıvı şekerdir ve vücuda zararlıdır” sözleri arı yetiştiricilerini kızdırdı. Canan Karatay’a yanıt veren Samsun İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Rasim Kaplan, 60 bin arıcının emeğinin hiçe sayıldığını belirterek, Karatay’dan özür beklediklerini ifade etti.

TAMAMEN ŞAHSİ BİR AÇIKLAMA

Başkan Kaplan, arıcıların yılın önemli bir kısmını evinden uzakta ve dağ başında geçirerek, geçimini sağlamaya çalıştığını ifade etti. Kaplan, “Arıcıların elde ettikleri ürünler, bir gıda maddesi olmasının ötesinde binlerce yıldır ve günümüzde de şifa kaynağı olarak kullanılıyor. Yapılan binlerce bilimsel çalışma ile bu özellikleri her geçen gün ortaya konuluyor. Su başta olmak üzere her bir besin maddesinin fazla ve yanlış tüketilmesinin insan sağlığına zararının olduğu gerçeğini çarpıtarak, bunu bala yönelik olarak gündeme getirmesi, dikkat çekmek ve ticari kaygılarla yapılmış bir açıklamadır. Kitaplarının, konferanslarının ve sektördeki ücret endişesinin bal üzerinden güçlendirilme stratejisidir. Bir tıp doktoru olarak her besinin fazla ve yanlış kullanımının insan organizmasında nasıl bir zarara yol açacağını bilmemesi gibi bir olasılık düşünülemez. Bu nedenle yaptığı açıklamaların tamamen şahsi rant kaybı kaygısından kaynaklandığına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

ÇALIŞANLARI RENCİDE ETTİ

Açıklamayı ‘facia’ olarak yorumlayan Kaplan, Samsun İli Arı Yetiştiricileri Birliği ve tüm Türkiye arıcıları olarak bu yaklaşımı kınadıklarını belirtti. Başkan Kaplan, “Tamamen yanlış, hatalı ve önyargı dolu bir konuşmadır. Bu haliyle 60 bin arıcının emeği hiçe sayılmış, kanser gibi bir hastalığın baş sorumlusu gibi bal lanse edilmiştir. Arıcılar Birliği olarak bu yaklaşımın hatalı olduğunu düşünüyoruz, Canan Karatay’dan özür bekliyoruz. Karatay tarafından yapılmış olan açıklama gerçeklikten çok uzaktır. Bir sektörü ve çalışanlarını rencide etmiştir. Ayrıca tüketicilerin sağlıklı ürüne ulaşması noktasında şüpheler oluşturmuştur. Bu nedenle kendisini, yaptığı yanlış açıklamayı düzeltmeye, ülkemiz arıcılarından ve tüketicilerinden özür dilemeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Gazetesi / Zeynep Irmak ÖCAL

Son Güncelleme: 28.02.2017 18:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.