banner388

Samsunlu balıkçılar yeni sezondan umutlu

Geçtiğimiz sene kötü bir sezon geçiren Samsunlu balıkçılar yeni sezondan umutlu.

Samsunlu balıkçılar yeni sezondan umutlu

Geçtiğimiz sene kötü bir sezon geçiren Samsunlu balıkçılar yeni sezondan umutlu.

14 Temmuz 2018 Cumartesi 14:02
Samsunlu balıkçılar yeni sezondan umutlu

Samsun haber - Samsun'da geçtiğimiz sezonda satışlardan umduğunu bulamayan balıkçılar yeni sezondan umutlu. Geçen sezon çıkmayan palamut ve hamsi balıkçıların satışını düşürürken denizlerde görülmeye başlayan çingene palamudu balıkçıları sezondan umutlandırdı.

Yaz sezonu nedeniyle deniz balığı satamayan Samsunlu balıkçılar, bu sene bol olmasını bekledikleri palamudun yolunu gözlüyor.

EYLÜL AYINDA YASAK KALKACAK

Tezgahlarda kültür palamudunu sattığını belirten Kurtça Aydın, “Şu anda satışlarımız iyi de değil, kötü de değil. Eylül ayında yasak kalkacak ve balık sezonu açılacak. Bu ayın sonunda olta palamutları gelmeye başlayacak. Çingene palamudu olarak nitelendirdiğimiz bu balıklar, vatandaşlar tarafından da ilgiyle karşılanıyor. Ağustos ayında istavrit ve diğer deniz balıkları da oltaya gelirse işlerimiz daha iyi olur diye düşünüyorum. Şu anda somon, levrek, çupra, sazan ve alabalık gibi kültür balıkları satıyoruz. Bu sezon bol balık çıkmasını ümit ediyoruz” dedi.

BOL BOL BALIK YİYECEKLER

Balıkçı Bülent Çakmak ise yeni sezonda patlama yaşanacağını söyleyerek “Havalar sıcak olduğundan dolayı balık sezonu ağır gidiyor. Vatandaşlar sıcaktan dolayı çarşıya da inmiyor. O yüzden satışlarımız biraz düşük. Bu sene Karadeniz’de çok palamut var. Geçen sene çıkmayan palamudu vatandaşlar bu sene bol bol yiyecekler. Palamudun tanesi bu sene 2 TL’den satılır diye düşünüyorum. Ağustosun başında da çingene palamutları gelmeye başlar. Geçen sene yaşanan kıtlığı bu sene yaşamayacağımızı düşünüyorum” diye konuştu. 

BALIK FİYATLARI

Tezgahlarda somon'un kilosu 13 TL, alabalık 15 TL, levrek – çupra 25 TL, yayın 10 TL ve sazan 10 TL’den satışa sunuluyor.

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunBalık
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.