banner388

Samsunlu balıkçılar umduğunu bulamadı

Samsunlu balıkçılar sezondan umduklarını bulamadıklarını söylediler.

Samsunlu balıkçılar umduğunu bulamadı

Samsunlu balıkçılar sezondan umduklarını bulamadıklarını söylediler.

14 Nisan 2018 Cumartesi 16:52
Samsunlu balıkçılar umduğunu bulamadı

Samsun haber - 1 Eylül'den itibaren avlanma sezonu başlarken 15 Nisan'dan itibaren denizlerde av yasağı getiriliyor. Balıkçılar yarın sona erecek olan ve Vira Bismillah diyerek başladıkları sezondan umduklarını bulamadıklarını söylediler.

“BOL BALIK YEDİREMEDİK”

Geçimini balıkçılıkla sağlayan Bülent Çakmak, "Balık sezonu açıldı, bitti. Bu sezondan umduğumuzu bulamadık. Ne palamut ne hamsi ne de çinakop oldu. Bolluk olmadı. Vatandaşa bol balık yediremedik. İnşallah seneye bolluk olur da vatandaş bol bol balık yer. Balık, vatandaşın yemesi gereken bir besin" dedi. 

“UMDUĞUMUZU BULAMADIK”

Balığın bu sezon az avlandığını ifaden eden Derviş Akşan, "Bu sene balıkçılık olmadı. Kimse umduğunu bulamadı. Balığı tutan da zarar etti, satan da zarar etti. Bütün balıkçı kayıkları sezonu boş geçirdi. Şu anda borçlu olmayan bir tane bile kayıkçı yok. Sezona umutlu girdik ama olmadı. Hamsi bize Allah tarafından bahşedilmiş bir nimet. Bu sene o da olmadı. Ölmezsek seneye bolluk bekliyoruz. Bu sene kültür balıklarını, deniz balıklarından çok sattık. Bu sene deniz yeterince soğumadığından balığın olmadığını düşünüyoruz. Hamsi de Rusya kıyılarına kaçınca işlerimiz rast gitmedi. Umutlarımız seneye kaldı" diye konuştu. 

“BALIK SEZONU BİTİYOR”

Av yasağının tekrar kalkana kadar yaz balıklarını satacaklarını vurgulayan Onurcan Köse, "15 Nisan’da balık sezonu bitiyor. Sezon bitti ama balık satışları yaz balıklarıyla devam edecek. Levrek, çipura, kefal, somon ve alabalık gibi balıklar satacağız. Bu sene balıkçılık sezonu, havaların sıcak gitmesinden dolayı kısır geçti. Vatandaşlar da istediği gibi balık yiyemedi. Umutlarımız gelecek sezona kaldı. 15 Nisan’ın ardından küçük balıklar diye adlandırdığımız hamsi, mezgit, istavrit, barbun ve çinakop olmayacak" şeklinde konuştu. 

“BALIK YEYEMEZLİK YAPMAYIN”

Kültür balıklarının satışa devam edileceğini vurgulayan Ercan Albayrak ise, "Balık sezonu bitecek ama kültür balıkları satışına devam edilecek. Vatandaşlar sezon kapandı diye balık yememezlik yapmasın. Bundan sonraki süreçte denizlerde üretilen balıklar satılacak. Çipura, lüfer, alabalık, somon ve olta balıkları yine tezgahlardaki yerini alacak. Vatandaşlar bu balıkları yiyerek ihtiyaçlarını giderebilirler" ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunBalık
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal 2018-04-14 18:06:03

Balık pahalı herşey pahalı temel gıda maddeleri pahalı. 20 25 birim paraya balık olmaz zaten 1 kiloda 300gramı çöpe gidiyor. 6-7 lira olmalı balık.

Avatar
mete karayel 2018-04-14 18:42:19

siz tutun ki biz ucuz balık yiyelim.

Avatar
ATSIZ 2018-04-14 22:31:26

Yavru balıkları avlamaya devam ederseniz birkaç yıla kadar bunu da bulamayacaksınız. Çinakop avının en kısa zamanda yasaklanması gerekir. Çinakop, lüferin yavrusudur.

Avatar
lazikocan 2018-04-14 23:58:26

bu balıkçılar her sene ağlıyor ya hep sinir oluyorum sinirden balık tezgahina yaklasmiyom buzhaneler de bekletin sonra yeni balık deyip surun piyasaya sonra bi anda da artırın bakın işiniZe vira bismillah diyonuz halkinizla is yapim fazlası millette yok