banner388
banner390
banner410
banner408

Samsunlu balıkçılar dert yandı

Samsunlu balıkçılar dert yanarken bu sezondan umduğunu bulamadı.

banner269

Samsunlu balıkçılar dert yandı

Samsunlu balıkçılar dert yanarken bu sezondan umduğunu bulamadı.

15 Şubat 2018 Perşembe 16:37
Samsunlu balıkçılar dert yandı

Samsun haber - Karadeniz'in vazgeçilmezi olan Palamut, bu yıl hayal kırıklığına neden oldu. Hamsi ise sezonun ilk başlarında balıkçıların yüzünü güldürdü. İstedikleri satışı yapamadıklarını ifade eden balıkçılar, mezgit sayesinde ayakta durduklarını belirtti.

MEZGİDİN KİLOSU 10 LİRA


Samsunlu balıkçı Kurtça Aydın yaptığı açıklamada “Bu sezon bir türlü yüzümüz gülmedi. Hep bir umutla balık bollaşacak diye bekledik. Ama artık umudumuz kalmadı. Hamsi ve palamut hiç olmadı. Karadeniz’de hava sıcaklıkları sezon boyunca mevsim normallerinin üstünde gitti. Durum böyle olunca da balıklar, soğuk suları seven hamsinin peşinden Rusya, Gürcistan ve Ukrayna kıyılarına kaçtılar. Bu sene ayakta durmakta çok zorlandık. Mezgit sayesinde durumumuzu idare ettik. Bu sezon en çok mezgit sattık. Mezgidin kilosunu 10 lira ile 15 lira arasında değişiyor” dedi. 

SICAKLAR BELİMİZİ BÜKTÜ


Balığın bu sene çok az olduğunu belirten balıkçı Hasan Köse, “Ne komisyoncular, ne balıkçılar ne de kaptanlar umduğunu bulamadı. Sıcak havalar belimizi büktü. Balıklar, bu sene soğuk sulara kaçtı. Bize gelen balıklar da Karadeniz’deki uzak ülkelerin soğuk kıyılarından geliyor. Bu sene mezgit az olsa da yine en çok mezgit ve kültür balıkları sattık. Şu anda yeni yeni yayın balıkları çıkıyor. Şu anda uzunlukları 1 metreye kadar çıktı. Havalar biraz daha soğursa daha büyük yayın balıkları gelecek diye umuyoruz. Yayın balığının kilosunu da şu anda 20 TL’den satıyoruz” diye konuştu.

İşte Samsun'da güncel balık fiyatları;

Kefal, uskumru, istavrit, mezgit, hamsi 10 TL, alabalık 15 TL, 
Zargana, çinakop 20 TL, 
Çupra, lüfer 25 TL, 
Yayının kilosu 20 TL 
Kalkanın kilosu 125 TL’den satılıyor.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.