banner388

Samsunlu balıkçıdan Canan Karatay'a mesaj

Samsunlu 50 yıllık balıkçı Halis Bıyıkoğlu, Canan Karatay'a seslendi.

Samsunlu balıkçıdan Canan Karatay'a mesaj

Samsunlu 50 yıllık balıkçı Halis Bıyıkoğlu, Canan Karatay'a seslendi.

13 Ağustos 2017 Pazar 10:23
Samsunlu balıkçıdan Canan Karatay'a mesaj

Samsun Haber - Samsunlu 50 yıllık balıkçı Halis Bıyıkoğlu, balığı unlayarak yemenin kanserojen etki yaptığını söyleyen Prof. Dr. Canan Karatay'a seslendi. Bıyıkoğlu, Karatay'ı mısır unlu balık yemeye davet etti. 


Balıkçı Halis Bıyıkoğlu, Karatay'ın bazı açıklamalarını doğru bulmadığını belirtti. Bıyıkoğlu, balığın unlandıktan sonra kullanılmamış yağda pişirilmesinin bir sakıncası olmadığını, aynı yağın birden fazla kez kullanılmasının sakıncalı olduğunu dile getirdi.


"BALIK CİPS GİBİ PİŞİRİLİRSE ZARARLI OLUR"

50 yıllık balıkçı Halis Bıyıkoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Cips yapar gibi balığı tencereye attığın zaman balığın hiç bir önemi kalmaz. Çok kaynatırsan motor yağı gibi olur. Simsiyah olur. Tabii ki o zararlı ama yağda bir kere pişen balığın hiç bir zararı yok. Mısır unuyla pişirmede hiç bir sıkıntı yok. Daha sağlıklıdır. Daha güzeldir. Ama cips gibi yaparsan o çok zararlıdır. Ankara’da, İstanbul'da büyük kazanlarda yaparlar. Birden balığı atarlar. Yağda aynaya kaynaya simsiyah olur. Ama bizde balık aynı yağda bir kere pişirilir. Unsuz isteyen öyle de pişirebilir. Fakat mısır ununun zevki, tadı daha bir başka. Ben Karatay'ın görüşüne kesinlikle katılmıyorum. Bazı söyledikleri doğrudur ama buna katılmıyorum. Karadenizliler balığı unlayarak yer. Izgarada ise balık yağa sürülmeden kendi yağıyla pişirilir. En sağlıklısı budur. Samsun'da tavada ve ızgarada balığı yapan ilk biziz. Bugüne kadar bu şekilde yapıyoruz. Hiç bir şikayet de gelmedi." 


"KARATAY'I BALIK YEMEYE DAVET ETTİ"

Halis Bıyıkoğlu, "Bu zamana kadar tavada balık yiyenler kanser olsaydı Karadeniz'de kimse kalmazdı” diyen Bıyıkoğlu, “Biz Doktor Karatay'ı buraya davet ediyoruz. Burada balığımızı yesin. Kanser olunuyorsa biz olacaktık. 50 senedir bu mesleği yapıyorum. Sağlık sorunum yok. Ben ondan sağlıklıyım. Bir ay bizde balık yesin bakalım ikinci ay kanserin belirtisi var mı. Sadece sıvı yağda yiyecek. O zeytinyağını içiyor. Biz de 1 kere yağda pişiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 13.08.2017 12:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Herkes Bilime Saygı Duyacak 2017-08-13 10:42:09

Onun için hastaneler tıka basa dolu kişisel çıkarlar için kimse yanlışları millete yutturmamalı bilim ne diyorsa o boş konuşmaya şova gerek yok

Avatar
Abdullah TOK 2017-08-14 11:39:26

Balıkçıdan profesör olur ise millet kanserden kurtulmaz. Sen balık tut şov yapma işini yap, izin ver de bilimsel açıklamayı bilim insanları yapsın. Şarlatanlık yapma!

Avatar
Reis 2017-08-14 17:36:54

Zaten balık profesör u konuşuyor