banner388

Samsunlu bağışçı, 38 yılda 67 kez kan verdi

Samsunlu 58 yaşındaki adam 37 yılda 67 kez kan bağışında verdi.

Samsunlu bağışçı, 38 yılda 67 kez kan verdi

Samsunlu 58 yaşındaki adam 37 yılda 67 kez kan bağışında verdi.

13 Eylül 2017 Çarşamba 11:29
Samsunlu bağışçı, 38 yılda 67 kez kan verdi

Samsun haber - Samsun'da yaşayan 58 yaşındaki Tamer Ergün, Türk Kızılayı'na 38 yılda 67 kez kan ve aferez trombosit verdi. Türk Kızılayı ise 58 yaşındaki bağışçıya bronz, gümüş ve altın madalya verdi. Ergün yaptığı açıklamada kanser ve kan hastalığı tedavisi gören kişiler için aferez trombosit bağışında bulunmaya çalıştığını belirtti.

"ÇOK KRİTİK BİR BAĞIŞ"

Kanın yapay olarak üretilemediğine dikkat çeken Tamer Ergün, "Mutlaka bir insanın başka bir insan için kendi kanını bağışlaması gerekiyor. Bu noktada yapılan her kan bağışı, çok kritik ve önemlidir. Ben bunun bilincinde olarak Türk Kızılayı'na yıllardır bağışta bulunuyorum. Özelikle son yıllarda aferez trombosit bağışı konusunda çok mesafe aldık. Kanser hastaları ve kan hastalığı tedavisi gören kişiler için aferez trombosit çok önemli. Çok kritik bir bağıştır. Ben elimden geldiğince bu bağışı yapıyorum. Hatta özellikle kan kanseri tedavisi gören çocuklar için ihtiyaç oluyor. Haber verdiklerinde hemen ihtiyaç olduğunu öğrenip bağışta bulunuyorum" dedi.

"HERKESİ DAVET EDİYORUM"

Oğlununda kendisi gibi kan bağışında bulunduğunu ifade eden Ergün, "Ömrüm ve sağlığım el verdikçe bağışta kan ve aferez trombosit bağışında bulunmaya devam edeceğim. Ben herkesi bağışta bulunmaya davet ediyorum. Herkesin bir gün kan ihtiyacı olabilir. O yüzden herkesin başkaları için kan bağışında bulunmaları gerekiyor" diye konuştu.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.