banner388

Samsunlu 5 firmadan büyük başarı

Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında Samsunlu 5 firma yer aldı.

Samsunlu 5 firmadan büyük başarı

Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında Samsunlu 5 firma yer aldı.

19 Temmuz 2017 Çarşamba 17:02
Samsunlu 5 firmadan büyük başarı

Samsun haber - İstanbul Sanayi Odası’nın(İSO) tarafından düzenlenen Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayici Kuruluşu açıklandı. 2016 yılı raporlarına göre Samsun'dan 5 firma yer aldı.

Açıklanan rapora göre 14'üncü sırada Vezirköprü Orman Ürünleri ve Kağıt Sanayi A.Ş yer alırken 236.320.439 TL üretimden net satış sağladı. 140’ıncı sırada yer alan Sampa Otomotiv San. ve Tic. A.Ş. ise 193.109.412 TL üretimden net satış sağladı. 154’üncü sırada Erçal Fındık Otomotiv San. ve Tic. A.Ş 187.158.196 TL’lik üretimden net satış sağladı. 338’inci sırada Adeka İlaç San. ve Tic. A.Ş. 139.551.365 TL’lik üretimden net satış sağladı. 350'inci sırada Yeşilyurt Enerji Elektrik Üretim A.Ş. ise 136.682.156 TL’lik üretimden net satış sağladı.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun'un gururu olan 5 firmayı kutlayarak, "Ülke olarak önemli bir coğrafyadayız. Üstümüze oynanan oyunları görüyoruz. Ama biz, ülkemiz için durmadan çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. Yeter ki; birlik ve beraberliğimizin kıymetini aklımızdan çıkarmayarak omuz omuza verelim. Yeter ki; birbirimizi sevelim, birbirimize inanıp, güvenelim” dedi.

Samsun TSO Başkanı Murzioğlu açıklamasını şu şekilde sürdürdü;, "Tüm zorluklara ve olumsuzluklara rağmen ülkemizin ve şehrimizin kalkınmasına kim bir çivi çakıyorsa, kim bir taş üzerine bir taş koyuyorsa, kim aş, iş veriyorsa ona minnettarız. Yeter ki; sanayicimiz desteklensin ve önü açılsın. Bu yönde hükümetimizin de attığı adımları önemsiyoruz ve destekliyoruz. Bir yıllık sürece baktığımızda tüm olumsuzluklara rağmen başarılı bir dönem geçirdiğimiz görüyoruz. Bunu geçtiğimiz günlerde 2017 yılının ilk çeyreğine ilişkin yayımlanan büyüme rakamları doğruluyor. Pek çok finans kuruluşunun öngörüsünün çok daha ötesinde 2017 yılının ilk çeyreğinde yüzde 5 büyüme kaydettik. Hain kalkışmanın akabinde gösterdiğimiz toparlanma ile 2016 yılının son çeyreğinde yakaladığı yukarı yönlü büyüme bu yılın ilk çeyreğinde de devam etti. İnşallah hep birlikte ülkemizi daha iyi noktalara taşıyacağız"
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.