banner388

Samsun’dan o ithalata tepki

Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, dışardan et ithal edilmesine tepki göstererek, ''Bu projeye bakanlığımızın alet olması bizi üzüyor'' dedi.

Samsun’dan o ithalata tepki

Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, dışardan et ithal edilmesine tepki göstererek, ''Bu projeye bakanlığımızın alet olması bizi üzüyor'' dedi.

07 Temmuz 2017 Cuma 15:04
Samsun’dan o ithalata tepki

Samsun Haber - Türkiye’de et ithalatında alınan vergi oranları büyükbaş hayvanlarda yüzde 135’den 26’ya indirildi. Büyükbaş hayvanların etinden alınan gümrük vergisi oranlarında da indirime gidildi. 

Bakanlığın duruma alet olmasını üzüntü verici olarak niteledi

Dışarıdan et ithal edilmesi uygulamasına Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan tepkili. Dışardan et ithal edilmesinin dış faktörlerin projesi olduğunu savunan Doğan, bakanlığın duruma alet olmasını ise üzüntü verici olarak değerlendirdi.

Doğan, ‘’ Cumhurbaşkanımız her konuda millileşmeye doğru seferberlik başlatmışken, milli tarım diye bir politika üreteceğiz diye sevinirken, bugün milli üreticiyi bitirmek, bitirecek duruma getirmek hiç kimseye bir şey kazandırmaz. Bunun için bir an önce bu yanlıştan vazgeçip, kendi içerisindeki üretimi arttırarak, kendi üreticisini daha fazla destekleyerek üretimin arttıracağız. Böylelikle dışarıdan et ve dana ithal etmeyi bırakıp, dışarıya biz et, dana, hububat ihraç etmemiz durumuna gelmemiz gerekiyor’’dedi.
 

Son Güncelleme: 07.07.2017 17:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasanv 2017-07-07 16:14:19

İktidar et fiyatini indirin derken fiyati yukselttiniz. Size kalsa kurban 2000 den asagi kesilmez. Devlet halkinin yaninda.enflasyon baskaturlu

Avatar
Başkan 2017-07-07 17:09:28

Adama helal olsun. Güzel konuşmuş milli bir duruş sergilemiş. Bu memleket et ithal eder mi koskoca ovalarımız, yaylalarımız, otlaklarımız var ama faydalanamıyoruz. Çiftçilerimize destek olunmalı. Köylü milletin efendisidir sözünün anlamak lazım.

Avatar
Loto 2017-07-07 17:24:43

Fakir et yemesin ozaman öylemi