banner388

“Samsun’daki Makro Market çalışanlarından eylem”

Samsun’da Makro Market çalışanları “Samsun işçine sahip çık” sloganları ile Cumhuriyet Meydanından Gazi Caddesindeki Makro Marketin önüne kadar yürüdü.

“Samsun’daki Makro Market çalışanlarından eylem”

Samsun’da Makro Market çalışanları “Samsun işçine sahip çık” sloganları ile Cumhuriyet Meydanından Gazi Caddesindeki Makro Marketin önüne kadar yürüdü.

08 Ağustos 2018 Çarşamba 17:58

Samsun Haber - Türkiye'nin en büyük market zincirleri arasında yer alan Makro Market'in aralarında 4-5 AVM'nin de yer aldığı 115 gayrimenkulün bankalara geçmesiyle ilgili Samsun’daki Makro çalışanları Cumhuriyet Meydanında eylem yaptı. Eyleme, Tez-Koop İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Tarık Sayan, Türk-İş Samsun İl Temsilcisi Nakif Yılmaz ve Yol İş Sendikası Başkanı Şaban Çılgın’da katıldı. Makro çalışanları ve sendika başkanları Cumhuriyet Meydanında toplanıp Gazi Caddesindeki Makro Marketin önüne kadar yürüdü ve basın açıklaması yaptı.

Hukuki işlemleri başlattık”

Tez-Koop İş Sendikası olarak hukuki işlem başlattıklarını söyleyen Tez-Koop İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Tarık Sayan, “Yaklaşık 2 aydır bu süreç devam ediyor. Tez-Koop İş Sendikası olarak bu süreci bu saatten sonra biz yöneteceğiz. Yaklaşık 250’ye yakın arkadaşımızın iş hakları sonlandırılarak emekleri gasp edilmiştir. Arkadaşlarımızın hak arayışlarında biz hukuksal boyutu ve işe alınmaları, tazminatları noktasında biz elimizden geleni yapacağız. Bizler hukuki süreci bu saatten sonra başlatmış bulunuyoruz. Taze ve Makro firması bizleri iyi dinlesinler çünkü bu saatten sonra bizleri marketlerin önünde görecekler. İki günde bir hatta her gün mağaza önlerinde olacağız ve eylemimize devam edeceğiz” şeklinde ifade etti.

“Gençliğini bu firmaya adayan arkadaşlarımız var”

Senelerce çalışıp gençliğini bu firmaya adayan insanların olduğunu belirten Türk-İş Samsun İl Temsilcisi Nakif Yılmaz, “Samsun’da yapılan bu uygulama ticari bir faaliyetin dışındadır. Arkadaşlarımız 17-18 yıl çalışan kişilerdir. Gençliğini bu firmaya adayan arkadaşlarımız var. Arkadaşlarımızı çağırıp firmanın adı değişti artık Taze firması ile yolumuza devam edeceğiz demeleri gerekiyordu. İnsan yerine koyulmadığımızı bir kez daha görüyoruz. Samsun halkına çağrıda bulunmak istiyorum. Tepkimizi kanuni çerçeve içerisinde göstermek zorundayız” diye konuştu.

Haber: Müberra TAŞÇI/Gökhan ALTANSOY

Son Güncelleme: 09.08.2018 10:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 2018-08-08 18:23:08

Halkımızda duyarlı olsun benim gibi hak yiyen emek yiyen bu kişilerden alışveriş yapmayın lütfen!

Misafir Avatar
Vatandaş 2018-08-09 00:05:08 @Vatandaş

Makro avmlerden alışveriş yapmayalım olabildiği kadar sosyal medyalarda paylaşalım bu haberi rezil olduklarını anlasınlar o kadar çalışan abimiz ablalarımız var yazık onlara ne olur biraz empati

Beğenmedim! (1)
Avatar
Emin Karaguzel 2018-08-09 09:06:21

Kotü yonetim mal kacirma v.b nedenlerle bu firma batirildi, gida sektorunde iflas nerede gorulmus bim sok v.b yillarca dimdik ayaktalar.

Avatar
cevdet 2018-08-09 10:28:13

hükümet nerede çalışma bakanı ne iş yapar

Avatar
lale 2018-08-09 11:13:45

ardkaşlar makrodan alışveriş yaparken başıma bir cok hadise geldi. aldığım bir ürünün etiketinde 20 tl yazarken kasaya gittiğimde 25 olarak gözüküyor tabi bunu fişte görüyorum. bi cok kez yaşadım bunu. fişlere dikkatli bakmanızı öneririm. genelde makro da olurdu.

Avatar
erhan... 2018-08-10 01:13:01

bu market çok kişinin canını yaktı...