banner388

Samsun’daki göller kiraya verildi

Samsun’da Kızılırmak Deltası’nda Bulunan Lagün Gölleri kiraya verildi.

Samsun’daki göller kiraya verildi

Samsun’da Kızılırmak Deltası’nda Bulunan Lagün Gölleri kiraya verildi.

09 Kasım 2018 Cuma 10:46
Samsun’daki göller kiraya verildi

Samsun Haber - Samsun’da Kızılırmak Deltası’nda bulunan Liman Gölü ve Balık Gölleri Lagün Kompleksi’nin (Balık Gölü, Uzun Göl, Cernek Gölü, Gıcı Gölü ve Tatlı Göl) su ürünleri istihsal hakkı bölgede faaliyet gösteren su ürünleri kooperatiflerine kiralandı. Samsun Tarım ve Orman İl Müdürü Nail Kırmacı, konu ile ilgili olarak Kiracı kooperatif yetkilileri ile birlikte yaptığı toplantıda önemli açıklamalarda bulundu.

“Balıkçılar kira sözleşme şartına uymalı”

Kiracı kooperatif yetkilileri ile toplantı yapan Samsun Tarım ve Orman İl Müdürü Nail Kırmacı, deltanın Ramsar alanı ve UNESCO Dünya Miras Listesi’ne aday olduğuna vurgu yaparak, bölgenin ve ihtiva ettiği lagün göllerinin korunması gerektiğini dile getirdi. Lagün Gölleri’nin korunması için kiracı kooperatiflerine de büyük sorumluluk düştüğünü belirten Kırmacı, bölge balıkçılarından üzerlerine düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmelerini ve kira sözleşme şartlarına uymalarını, uymayanları da İl Müdürlüğüne bildirmelerini ifade etti.

Su ürünleri avcılığı yasaklandı

1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu’na istinaden çıkarılan 4/1 nolu Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ hükümlerine uyulması gerektiğini, bunun yanında deltanın hassas durumunun da göz önüne alınarak, kira sözleşmesi teknik şartnamesine eklenen ilave şartlara da uyulması gerektiğinin önemine işaret eden Kırmacı, özellikle delta göl kıyılarında bulunan sazlık ve kamışlık alanlarda bulunan sazan balığı yumurtlama alanlarının ve kuş yuvalarının tahrip edilmemesi için, bu bölgelerde her türlü araç ile su ürünleri avcılığını yasakladıklarını vurguladı. Kırmacı, özellikle kefal gibi balık türlerinin denizden lagün göllerine giriş ve çıkışlarının engellenmemesi için bölgede bulunan bütün kanallarda da her türlü av aracı ile su ürünleri avcılığını yasakladıklarına dikkat çekti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Drondurucu 2018-11-09 11:07:29

Diğer haberlere de bu haberdeki ( harita ) gibi görsel öğeler katmanız daha anlaşılır olmasını sağlayacaktır.

Avatar
Kemal 2018-11-09 15:38:35

Ne güzel memleket değerini bilene

Avatar
musti 2018-11-09 16:55:54

ırmaklar ve denizler dereler ne zaman