banner388

Samsun’da yüzlerce vatandaş belediyeye akın etti!

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi’nde çıkan beş mahalleye imar kararından sonra söz konusu mahallelerde yaşayan vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi’ne akın etti.

Samsun’da yüzlerce vatandaş belediyeye akın etti!

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi’nde çıkan beş mahalleye imar kararından sonra söz konusu mahallelerde yaşayan vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi’ne akın etti.

09 Mart 2018 Cuma 16:31
Samsun’da yüzlerce vatandaş belediyeye akın etti!

Samsun Haber - Samsun’da beş mahalle hakkında çıkarılan imar kararından sonra, söz konusu mahallelerin sakinlerinin tepkileri merak ediliyordu.  Bugün yüzlerce kişiyle Büyükşehir Belediye binasına gelen vatandaşlar yeni çıkarılan imar kararından sitem ederken, bazıları ise Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın nerede olduğunu sordu.

YÜZLERCE KİŞİ KAPIDA BEKLEDİ

Bilgi edinme hakkını kullanan mahalle sakinleri, komisyon toplantısını dinlemek ve akıllarındaki soru işaretlerine çözüm bulmak için Büyükşehir Belediyesi toplantı salonuna akın etti. Güvenlikler tarafından kapıda bekletilen vatandaşlar, verdikleri mücadelenin ardından salona girebildiler. Salonu tıka basa dolduran mahalle sakinleri, toplantı sonunda akıllarındaki soru işaretlerinden kurtulamadıklarını söylediler.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN GARİBANLARLA NE ZORU VAR?”

Fatih Mahallesi Muhtarı Tonguç Ali Anıl Büyükşehir Belediye binasında bulunan toplantı salonunun çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “ Büyükşehir Belediyesi’nin gariban mahallelerle ne zoru var anlamış değiliz, gökdelen binalarla zenginlerle uğraşamıyor, bizim mahallelerimizle uğraşıyor.” dedi.

HUKUKİ SÜREÇ TAKİP EDİLECEK

Hukuki süreci takip edeceklerini tüm itiraz haklarını kullanacaklarını söyleyen vatandaşlar, belediye başkanının böylesine önemli bir toplantıya katılmamasına anlam veremediklerini söylediler. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin mahalle halkına ve muhtarlara danışmadan böylesi bir karara imza atmasının şaşkınlığını yaşayan vatandaşlar, süreci son noktaya kadar taşıyacaklarını gerekirse Cumhurbaşkanı’na dahi gideceklerini söylediler.

OĞUZHAN İNCE

Son Güncelleme: 09.03.2018 17:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yorum 2018-03-10 08:41:50

zeytinlik anadolu hastanebaşı fatih, gibi çok mahallede kentsel dönüşüm şart . Samsun bu mahaller yapısal olarak dönüşüm olmazsa ,mahallede sıkıntı bitmez.. ÖNCELİKLE KENTSEL DÖNÜŞÜM , YADA KAMULAŞTIRMA ŞART. ÇÜNKİ MAHALLEDE DEDEDEN BABAN KALMA EVLER YERLER . MİRASCISI ÇOK.. ACİLEN HALLEDİLMESİ ŞART.. SORUN SIKINTI BÜYÜK.. İLERİ DAHA SIKINTILI OLUR OLACAK.. MİRASCI SAYI YÜKSELECEK

Avatar
zeytinlik 2018-03-10 09:52:44

BU YERLER BABADAN DEDEDEN KALMA YÜZLERCE MİRAS ÇININ OLDUĞU YERLER . HALLEDİLMESİ ŞART.. YOKSA İLERİDE BİZLERE SIKINTI OLACAK. RİSKLİ İSE DEVLET KAMULAŞTIRMA YAPMALI. AZDA OLSA YERLEŞİM OLSUN. KİMİN GÜCÜ YETERSE ALSIN.. GÖRÜLMEYEN DURUM MAHALLERDEN VATANDAŞ GİDİYOR. KİRAYA BİLE TUTAN YOK . HER KEZ BİR AN ÖNCE HALLEDİLMESİN ŞART.. ZAMAN GEÇİRİLMELİ.

Avatar
Gerçek 2018-03-10 10:53:50

Meczup evlerden oluşan mahalleler şer yuvasından başka birşey değil..bu mahallelerde yaşayan asker öncesi gençlerde birilerinin oyuncağı ve köleleri...birileri oyuncaklarının ve kölelerinin elinden gitmesini istemiyor veryansın ediyor..eee tabi ki bu kadar potansiyeli daha başka bir yerde bulamazsınız...

Avatar
Hanife yildiz 2018-03-10 18:32:03

Yillardir imar bekliyoruz bir an once imar gelsin satamiyoruz mutahite veremiyoruz ne ararsaniz var mahallede hic bir gelisim yok bir an once imar gelsin

Avatar
Mehmedim 2018-03-11 00:52:44

10 katdan asagi imar istemiyoruz arastirma rakim olarak bizden daha zirvede tokileri kondurdunuz biz hakkimizi istiyoruz aksi takdirde SECIMLER YAKLASIYO BIZ GETIRDIK BIZ INDIRIRIZ OYLE KASILA KASILA YURUME ILE MAKAM ARACIYLA GEZMEYLE OLMUYO EKMEGIN UNUNA BIR BAK NERDEN GELIYOR

Avatar
Ahmet yoncu 2018-03-13 22:27:07

Dağ fare doğurdu sen git golf dahası yap dağ başlarına 20 kat ver sonra Allah de sizi Allah bile affetmez.